Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
-2°C

Ziua Mondiala a Mediului sarbatorita cu premii pentru cei mai talentati elevi

În 4 iunie, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu a fost sărbătorită Ziua Mondială a Mediului, iar evenimentul a fost marcat de premierea elevilor câştigători ai Concursului de desene “Lumea pe care ne-o dorim” şi a echipelor câştigătoare ale Concursului de proiecte de mediu – faza județeană, „pentru recunoaşterea implicării lor într-o acţiune de evidenţiere a importanţei protecţiei mediului pentru generaţiile actuale şi viitoare”.

La Concursul de desene adresat elevilor din clasele IX-XII au participat 40 de elevi de la cinci licee din judeţul Sibiu, iar premiile au fost câştigate de Nicoleta Truşcă de la Colegiul Național “O. Goga” Sibiu (premiul I), Andrei Țuţurea de la Colegiul Național “Gh. Lazăr” Sibiu (premiul II) şi Teodora Ciocănea de la Colegiul Național “Samuel von Brukenthal” Sibiu (premiul III). Elevii au primit corturi, saci de dormit, rucsacuri, tricouri şi set complet de rachete și mingi de tenis. A fost acordat un premiu special: două biciclete și tricouri pentru elevele Diana Amalia Varga și Daniela Ioana Tocoaie de la Liceul de Artă Sibiu, care au realizat pentru concursul, sub îndrumarea prof. Marcela Froman-Sandu, o lucrare deosebită, de pictură de șevalet, de mari dimensiuni (3X6 m).

La Concursul de proiecte de mediu – faza județeană, au participat şapte echipe, la două categorii de clase: V-VIII și IX-XII.

Elevii premiați cu Premiul I la categoria V-VIII au fost Andrei Zăbavă și David Dădăcuş de la Liceul Teoretic “Gustav Gundisch” Cisnădie.

Elevii de pe locurile II și III au fost premiați cu rachete și mingi de tenis, rucsacuri și mingi. Elevii premiați cu Premiul I la categoria IX-XII au fost Carla Mihaela Cătană și Cătălin Sterca de la Colegiul Tehnic “Cibinium”Sibiu, care au primit corturi, saci de dormit, rucsacuri și ceasuri acvatice. Elevii premiați cu premiul I la faza județeană vor participa la faza națională a Concursul de proiecte de mediu, care se va desfășura în luna iulie în judeţul Iași.

„Sunt extrem de bucuros că avem prilejul de a sărbători împreună cu copiii, Ziua Mondială a Mediului, la care ei au contribuit prin participarea la concursurile organizate de noi. Ca de fiecare dată, premiem câștigătorii cu premii substanțiale, încurajând astfel participarea lor la acțiunile de mediu. E doar una din strategiile noastre de atragere a tinerilor către acțiuni ecologice. Dorim să implementam un sistem de conștientizare a generației tinere, pentru ca dragostea de mediu să ducă la protejarea oricăror forme de viață. Cred că generația actuală va lăsa planeta pe mâini bune și omenirea va avea un viitor verde”, a declarat Bogdan Trif, director APM Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus