Sâmbătă,
14.09.2024
Innorat
Acum
15°C

Mitichi Preda despre risotto. "Il ador pentru ca ma duce cu gandul la Italia, pe care o iubesc"

Mitichi Preda despre risotto.

Pentru Mitichi Preda, directorul festivalului Feeric Fashion Days când vine vorba de alegerea mâncării preferate nu e nevoie de timp de gândire, sibianul declarând cu hotărâre că iubește risotto, în toate combinațiile posibile, ”de ce nu, cu un pahar de Prosecco lângă”.

”Îmi place să gătesc și îmi fac des risotto în diferite combinații. Cred că îmi place atât de mult pentru că mă duce cu gândul la Italia, o țară pe care o iubesc, cu o bucătărie deosebit de diversă. Îmi place să gătesc și fac și preparate românești și prăjituri, dar pe primul loc în topul preferințelor rămâne risotto”, povestește Mitichi.

Risotto cu ciuperci şi parmezan

Ingrediente:

6 ceşti cu supă de pui

3 linguri cu ulei de măsline

900 de grame de ciuperci albe, tăiate felii subţiri

2 cepe mici, tocate mărunt

1-1/2 cană cu orez Arborio

1/2 cană cu vin alb, sec

sare după gust

piper proaspăt măcinat

3 linguri de frunze tocate mărunt de arpagic

4 linguri cu unt

1/3 cană cu parmezan răzuit

Mod de preparare:

Încălzeşte supa la foc mic.

Încinge două linguri de ulei de măsline într-o tigaie mai mare, la foc mediu.

Adaugă ciupercile şi prăjeşte-le până devin moi, aproximativ trei minute. Scoate-le şi lasă-le deoparte, împreună cu zeama pe care şi-au lăsat-o.

Adaugă o lingură de ulei de măsline în tigaie şi adaugă ceapa, pe care o căleşti un minut.

Adaugă orezul, amestecând pentru a fi acoperit uniform cu ulei, timp de două minute.

Când orezul a căpătat o culoare aurie, toarnă vinul şi amestecă până când este complet absorbit.

Adaugă o jumătate de ceaşcă de supă şi amestecă până este complet absorbită de orez.

Continuă să adaugi câte o jumătate de ceaşcă, amestecând continuu, timp de 15 - 20 de minute, până ce orezul este al dente.

Ia de pe foc şi adaugă ciupercile cu tot cu zeama pe care şi-au lăsat-o, untul, frunzele de arpagic şi parmezanul. Asezonează cu sare şi piper după gust.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2594

Comentarii

1 comentarii

Risotto cat China

Acum 9 ani

Se veda ca iubeste risotto. E cat tara de provenienta a orezului. Cat despre articol...PR-ul lui nu are nicio vina ca domnul Preda trece prin crize de imagine. Prevad un urmator articol: Cand vine vorba de crosetat sosete...domnul Preda... Praf si pulbere!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus