Miercuri,
08.07.2020
Partial Noros
Acum
11°C

Hug the plate. Fițe, concept, altă lume

19 August 2018 23:11

Hug the plate. Fițe, concept, altă lume

N-am profil pe Instagram, nu vorbesc în romgleză și nici nu-s genul care să frece menta pe la prânz lungind două ore o cafea și fotografiind o farfurie fancy de mâncare. Altfel spus, nu-s deloc în publicul țintă al ”Hug the plate”, cel mai nou restaurant din Sibiu.

”Hug the mug” pot să înțeleg. O cafea bună te încălzește, te trezește, îți dă o stare de bine, face sens. Dar să îmbrățișez farfuria, jur că nu-mi vine nici când sunt flămând, și nici n-am făcut-o vreodată, indiferent cât de uimitoare mi s-a părut mâncarea. ”Sărumâna pentru masă!” e mai onest. Așa că, înainte să merg la noul ”Hug the plate” am aruncat o privire peste pagina lor de facebook. Toți cei care au lăsat o recenzie acolo vorbesc despre un concept, nu despre un local, iar o mare parte scriu direct în engleză, chiar dacă ei sunt români sadea. Ori suntem cool, ori nu mai suntem.

meniu

Prima impresie e pozitivă. Spațiul e o combinație de beton finisat și metal, simplu și funcțional, peste care vine mobilierul cu mult lemn, plante pe mijlocul meselor. E modern și plăcut. Nimic de comentat aici. Meniul, însă, e altă treabă. Eu l-am găsit în engleză, ceea ce nu pot pricepe. Mă îndoiesc de faptul că vin turiștii să mănânce la extraordinarul concept sibian aflat la 20 de minute de centru, iar locatarii de pe Mihai Viteazu nu prea par genul de clienți pentru un astfel de local. Rămân corporatiștii, puțini, din clădirea de birouri în care se află, plus cei din Centrul de Afaceri. Revenind la meniu, e ciudățel, e pentru cine are bani, vreme de pierdut și vrea să stea la taclale la un brunch, în timp ce-și pune pe net poze cu quiche de zucchini & gorgonzola.

WhatsApp Image 2018-08-19 at 15.09.53 (1)

Eu am comandat o supă cremă de dovlecel și o salată Parma, care judecată după descriere (în italiano-engleză) pare senzațională: prosciutto, argula, dried tomatoes, parmesan, croutons și lemon dressing. În realitate am primit o lingură de frunze de rucola cu câteva bucățele de șuncă, parmezan și roșii uscate. Porția e atât de mică încât din două îmbucături e gata. Fără nicio exagerare. Niciun fotomodel de la Feeric Fashion nu se poate sătura cu așa ceva. Într-adevăr, șunca și parmezanul sunt de calitate, dar din două, trei feliuțe, abia apuci să simți gustul. Și ca să fie treaba treabă, sunt servite în ceva recipiente din plastic, deci ”Hug the plastic” toată ziua.

WhatsApp Image 2018-08-19 at 15.09.53 (2)Am mâncat prima oară salata pentru că supa cremă a durat vreun sfert de oră până să fie gata. Între timp, am gustat, de curiozitate, din preparatele alese de comeseanul meu. Un humus cu bulgur cât să ungi o felie de pită, fără niciun gust. Rar mi-a fost dat să-mi mint papilele gustative cu ceva mai lipsit de aromă.

WhatsApp Image 2018-08-19 at 15.09.53 (3)

Supele cremă în schimb, jos pălăria. Chiar nu-i nimic de criticat aici, sunt bune, au gust, genul de mâncare despre care poți spune că îți vine să lingi farfuria, dar în niciun caz n-o îmbrățișezi. Delicioase și arată ca-n emisiunile de gătit de la tv.

WhatsApp Image 2018-08-19 at 15.09.53 (4)

Bani. 20 de lei salata, 20 de lei humus-ul, vreo 10 lei supa cremă. Am plecat flămând și mă gândeam la un singur lucru. Sunt absolut convins că ”Hug the plate” o să fie un succes, poate chiar o franciză. Mâncare scumpă, cu fițe, dedicată tinerilor care stau toată ziua cu ochii-n telefon și își hrănesc orgoliul cu like-urile de pe Instagram. Sună cunoscut? Cred că dacă Starbucks ar face un restaurant, așa ar arăta. Prin urmare, cel puțin șase luni de acum înainte ”Hug de plate” e locul unde trebuie să fii dacă ieși în oraș în Sibiu.

Comentarii

7 comentarii

A

Acum 1 an

Toate sunt concepte, toate sunt wow, hip si cool dar nici unu nu rezista mai mult de 10 ani.
Raspunde

Valentin

Acum 1 an

Farfurie fancy? Parca nu vorbeai romgleza... Cred ca stereotip se numeste limba pe care o vorbesti tu, T.S.
Raspunde

Ioan

Acum 1 an

Maxim 6 luni pe piața la ce chirie are acolo ...
Raspunde

Dracu

Acum 1 an

Iar vorbeste marele "expert". Ai tu habar cat timp, energie si nervi isi consuma oamenii astia ca sa faca ceva deosebit. Si vii tu, marele inadaptat si nerealizat, sa faci comentarii tampite la adresa fiecarui om care incearca sa construiasca ceva. De pe margine e foarte usor sa critici adevaratii sportivi ai vietii...
Raspunde

cam da

Acum 1 an

unii devin sportivi doar din gura si prin mezaliante, n-au nevoie de comentariile tale
Raspunde

Mircea

Acum 1 an

Cred ca in locul respectiv se preta mai bine o bomba cu mici si bere la halba de 3 lei.
Raspunde

Georgiana

Acum 1 an

Acest articol este conform mentalității locului ,se apreciază mediocritatea și se subaprecieza evoluția . Atunci când un antreprenor se gândește sa aducă pe piața un concept nou ceilalți vor sa-i limiteze dezvoltarea cu astfel de articole . Porțile din acest restaurant sunt realizate pentru oameni care nu mănâncă 1 kg de carne prăjită in untura la o masa ,ci pentru aceia care apreciază o porție mică ,dar pregătită bine .Oameni care țin la ce mănâncă și au grija de stilul lor de viața . Însă,după cum se vede acest articol este conform unei mentalități sărace .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus