Luni,
21.06.2021
Ploi Scurte
Acum
17°C

Peste 320 de posturi din învățământ rămân neocupate cu două săptămâni înaintea începerii anului școlar

Peste 320 de posturi din învățământ rămân neocupate cu două săptămâni înaintea începerii anului școlar

Ca în fiecare an, zeci de posturi în școlile și grădinițele din județ rămân neocupate la începerea anului școlar. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, problema o constituie faptul că dascălii nu vor să predea în școlile și grădinițele din mediul rural, care se găsesc la distanțe mai mari de 50 km de Sibiu.

”În acest moment avem 322 de posturi neocupate, dar nu sunt toate întregi, sunt și fracțiuni de posturi, respectiv câte 2-3 ore din totalul de 18 câte îi sunt necesare unui profesor. Dar în acest moment avem 150 de candidați, necalificați cu care cred că reușim să acoperim aceste posturi, dat fiind că sunt și fracțiuni de două ore”, transmit reprezentanții ISJ Sibiu.

Cele mai problematice posturi rămân la nivelul județului cele de învățătoare și educatoare din mediul rural, pentru că ”nu au nici multe ore și sunt și la distanță mare de oraș”.

”Care e de fapt marea problemă: noi ocupăm aceste posturi cu personal necalificat, dar în curs de calificare. Dar acești oameni se califică în maxim trei ani, iar după ce se califică pleacă și trebuie din nou înlocuiți și uite așa o luăm de la capăt, în fiecare an, cu posturile în zonele respective”, mai spun reprezentanții ISJ Sibiu.

Anul școlar 2015-2016 va începe în 14 septembrie, va avea 36 de săptămâni de cursuri, însumând 177 de zile lucrătoare.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus