Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
14°C

”Drumul lui Dali” a început la Cisnădioara cu trei litografii din Biblia Sacră

”Drumul lui Dali” a început la Cisnădioara cu trei litografii din Biblia Sacră

O expoziție itinerantă cu 40 de litografii originale din ”Biblia Sacra”, semnate de Salvator Dali, va fi prezentată în cinci biserici fortificate - Cisnădioara, Cisnădie, Avrig, Cârța și Cincșor.

”Drumul lui Salvator Dali prin bisericile fortificate” a fost deschis în 12 septembrie la Cetatea cu Basilica Sf. Mihail din Cisnădioara.

”Poate părea ciudat dar sunt sibieni care, de exemplu, nu au vizitat niciodată Palatul Brukenthal din Avrig. Cu acest proiect, ”Drumul lui Salvator Dali prin bisericile fortificate”, noi propunem o călătorie în cinci locații diferite și deosebite, pe urmele creațiilor artistului universal, Salvator Dali”, a declarat Excelența Sa Reinhart Guib, episcopul Bisericii Evanghelice CA din România.

Vernisajul din acest weekend de la Cisnădioara, organizat în cadrul “Transylvania on Top, Sunset Castle”, a fost prezentat de reprezentanții Bisericii Evanghelice și de jurnalista sibiană Beatrice Ungar.

Expoziția a fost precedată de un concert de jazz Petra Acker, artistă cunoscută și pentru colaborările cu Joel Holmes si Elly Wright.

La vernisaj a fost prezent și colecționarul germman Thomas Emmerling, care a pus litografiile la dispoziția Bisericii Evanghelice. ”Duminică voi face un va tur ghidat în cele cinci locații și îi aștept pe toți cei care vor să descopere mai multe despre Dali să mi se alăture”, a spus Thomas Emmerling.

La sfârșitul serii s-a vizionat în cetate filmul “Soft self portret of Salvador Dalí” (1970).

Cele cinci locații în care se pot vedea litografiile lui Salvador Dali sunt cetățeile din Cisnădioara (din 12 septembrie) și Cisnădie, Palatul Brukenthal din Avrig, mănăstirea cisterciană din Cârța și biserica fortificată din Cincșor. Vizitarea în cele cinci locații se poate face cu un singut bilet, achiziționat o singură dată, în valoare de 20 de lei pentru adulți și de 10 lei pentru elevi și studenți. Biletele se găsesc la locațiile expozițiilor, dar și la Casa Luxemburg din Piața Mică. Programul de vizitare diferă la fiecare locație: între orele 17-18 la Cisnădioara; 10-13 la Cisnădie; 14-18 la Avrig și între orele 10-18 la Cârța și Cincșor. Posesorii de Transilvania Card beneficiază de gratuitate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus