Luni,
18.08.2025
Parțial Noros
Acum
17°C

Andrei Drăgan preferă la micul dejun Weisswurst-ii

Andrei Drăgan preferă la micul dejun Weisswurst-ii

Organizatorul Târgului de Crăciun de la Sibiu și al CibinFEST-ului spune că printre preparatele pe care le preferă se numără Weisswurst-ii și din punctul său de vedere sunt ideali pentru un mic dejun consistent și sănătos.

Weisswurst-ii îmi plac foarte mult la micul dejun. Dar aceștia trebuie consumați proaspeți și nu este ok să fie ținuți în congelator, așa că pe la diferite evenimente mai reușesc să mă bucur de ei, unde sunt pregătiți pe loc și pot fi savurați atunci cât sunt încă fierbinți. Îmi plac și pentru că sunt sănătoși, au în compoziție și lămâie, ceea le îi dă o aromă mai deosebită”, spune Andrei Drăgan.

Weisswurst-ii

Ingrediente:

-1 kg de carne de viţel

-550g slănină de porc

-1 lingură hrean dat pe răzătoarea mică

-1 ceapă mare

-1 linguriţă ghimbir dat pe răzătoare mică

-un vârf de linguriţă nucşoară

-1 legătură pătrunjei

-1 linguriţă coajă de lămâie rasă

-maţe de porc curăţate

-sare

-piper

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de viţel de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o bine de apă şi daţi-o prin maşina de tocat, împreună cu slănina, de două ori.

Puneţi carnea tocată într-un castron şi adăugaţi ceapa dată pe răzătoarea mică, hreanul ras, ghimbirul, nucşoara, pătrunjelul tocat cât mai mărunt şi coaja de lămâie rasă.

Potriviţi de sare şi piper după gust şi omogenizaţi bine compoziţia. Umpleţi maţele de porc cu amesetecul de carne şi puneţi cârnaţii astfel pregătiţi la rece pentru 24 de ore.

Weisswurst-ii se consumă fierţi în apă la foc foarte mic, circa 20- 25 de minute, cu diverse garnituri sau, în modul tradiţional german cu muştar dulce, covrig şi bere rece.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

6 comentarii

ger

Acum 9 ani

Wasser zum Kochen bringen, dann erst die Würste rein, vom Herd nehmen, ziehen lassen, bis sie aussehen, als würden sie gleich platzen - dann sind sie auch innen heiss. So und nicht anders. Wichtig ist, die Würste NICHT kochen zu lassen, sonst zerreist sies. So kann man die Würste auch längere Zeit stehen lassen, ohne dass sie platzen - wenn man z. B. bruncht oder so. Dann aber Herdplatte ausmachen und in einem großen Topf aufm Ofen stehen lassen. Funktioniert immer und ist \"Idiotensicher\"
Raspunde

hansi

Acum 9 ani

hei ger - du bist auch idiotensicher - oder hast zu viele weißwarschtl verdruckt ??
Raspunde

@ger&hansi

Acum 9 ani

Mund zu ,idioten!!!
Raspunde

oh god

Acum 9 ani

pe cine plm intereseaza ce mananca dicku? asta daca organiza festivalul fast food zicea ca mancarea lui preferata e big tasty. acum urmeaza cibin fest si brusc adora wurstii nemtesti. la anul o sa organizeze iberic fest si o sa spuna ca de mic e fan paela.....
Raspunde

Mama Merkel

Acum 9 ani

Oops! Sie weckten Sachsen, sich untereinander zu sprechen!
Raspunde

Magda

Acum 9 ani

Weisswurst -ul este periculos pentru pancreas !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus