Sâmbătă,
31.07.2021
Cer Senin
Acum
22°C

Elevii din mediul rural află mai multe despre cultura județului de la profesori universitari

Elevii din mediul rural află mai multe despre cultura județului de la profesori universitari

Direcția Județeană de Cultură Sibiu în parteneriat cu Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” şi Universitatea „Lucian Blaga”, Departamentul de Artă Teatrală a demarat în aprilie o serie de evenimente în şcolile din mediul rural sibian, adresându-ne tinerilor sibieni ce învaţă şi trăiesc în acest mediu. Campania care va continua până la sfârșitul anului, are ca scop stabilirea un contact direct cu acești copii, pentru a le descoperi calităţile cognitive ”, dar şi de a le împărtăşi din informaţia ce o deţinem şi pe care ei nu au cum, prin metode clasice, să o afle”.

”Împreună cu Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” vom realiza expoziţii pe teme istorice ce sunt legate de istoria judeţului nostru, iar alături de Universitatea „Lucian Blaga”, Departamentul de Artă Teatrală vom organiza ateliere de interpretare poetică. A treia întâlnire a avut loc la şcoala din Moşna cu elevii din satele Moşna, Alma Vii şi Nemşa. Aceştia au putut vizita o mică expoziţie dedicată Primului Război Mondial şi a rolului jucat de Sibiu în această conflagraţie mondială. Expoziţia a fost realizată de către lect. univ. Cosmin T. Roman şi Răzvan Pop, directorul executiv al DJC Sibiu. De asemenea, împreună cu Departamentul de Artă Teatrală, prin actorii Alexandru Malaicu şi Călin Roajda, s-a realizat un atelier de poezie în care copiii au învăţat cum să recite o poezie”, spun reprezentații Direcției Județene de Cultură Sibiu.

Pe parcursul întregului an, se vor realiza alte şase astfel de întâlniri, toate în mediul rural şi urban mic, în şcolile gimnaziale.

”Este esenţial să comunicăm cu aceste generaţii. Este o nouă linie pe care noiDSC_0028 DSC_0080, ne dezvoltăm începând cu anul 2015. Este foarte important ca aceşti copii să descopere cultura locului din care provin şi să cunoască şi să îşi asume valorile de patrimoniu din satul sau oraşul lor”, a declarat Răzvan Pop, director executiv al DJC Sibiu.

 

 

 

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus