Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

”Pe ce să mai cheltuim bani?”. Centru de informare turistică într-un oraș fără obiective turistice

”Pe ce să mai cheltuim bani?”. Centru de informare turistică într-un oraș fără obiective turistice

Construirea unui centru de promovare și informare turistică, dotările specifice (mobilier, internet, energie, apă, radio și tv) și un portal web plus o bază de date turistice sunt printre cele mai recente achiziții realizate de Primăria orașului Tălmaciu. Oraș care nu are niciun obiectiv turistic și niciun proiect pe fonduri europene implementat până acum. ”Ne-au contactat de la Ministerul Dezvoltării: vreți centru turistic? Păi, nu prea avem obiective, le-am spus”, amintește Constantin Barbu, primarul orașului Tălmaciu, începuturile proiectului turistic într-un oraș fără turism. El susține că a acceptat să intre în proiectul gestionat de Ministerul Dezvoltării deoarece este finanțat din fonduri europene. ”Este primul proiect pe fonduri europene pe care îl accesăm și mi-au spus că acest lucru este important, pentru că trebuie să avem un proiect cât de mic, dacă vrem să câștigăm la punctaj pentru alte viitoare proiecte. Cofinanțarea pentru acest proiect este de aproximativ 6.000 de lei, iar valoarea totală, undeva la 370.000 de lei”, declară Constantin Barbu. Contractele pentru construirea centrului, crearea site-ului și achiziționarea de dotări au fost deja atribuite. Centrul va fi amenajat în proximitatea parcului din centrul orașului, în apropierea drumului național 7 (criteriu în declararea Tălmaciului drept eligibil pentru acest proiect). ”Până la sfârșitul anului totul trebuie să fie finalizat. Vor fi două persoane angajate. Vor putea vorbi turiștilor interesați, care vin pe drum, despre Valea Sadului sau despre pensiunile de la Tălmăcel. Sau vor putea oferi îndrumări de genul «încotro este Transfăgărășanul». Este un început și pentru dezvoltarea turismului la noi”, mai spune primarul orașului Tălmaciu.

Potrivit site-ului primăriei în discuție, turismul este reprezentat de ”satul Tălmacel, sub forma de turism agrar”. Tot aceeași sursă mai amintește de rezervația botanică de 20 de ha amplasată între Sadu și Tălmaciu. ”Rezervaţia s-a dezvoltat pe un sol brun podzolit şi gleizat, acid, cu exces de apă primăvara. Stratigrafic, formaţiunile geologice, de vârsta Neogena (Miocen - Tortonian) şi Cuaternara sunt caracterizate prin larga raspândire a micasisturilor şi paragnaiselor şi iviri izolate de amfibolite, migmatite metablastice şi metatectite, pegmatite şi cu totul izolat cuartite. Micasisturile sunt de obicei constituite din cuart, muscovit (şi biotit), ca masă fundamentală, în care se dezvoltă porfiroblaste de granat, disten şi staurolit. Mineralele accesorii sunt reprezentate prin turmalina, magnetit, ilmenit, mai rar hornblenda”, mai sunt referirile la turism cuprinse pe site-ul oficial al orașului Tălmaciu.

Foto: Google Street View

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

un cetatean

Acum 8 ani

pai nu ati mentionat cat e spaga la primar...imediat o sa aiba sens totul!
Raspunde

B.Utoru

Acum 8 ani

Orice loc are potenţial turistic, trebuie doar interes şi pricepere în identificarea şi punerea în valoare a obiectivelor naturale şi antropice. Bravo tălmăcenilor dacă realizează proiectul.
Raspunde

dezin formatu

Acum 8 ani

pai, domnule deldeleanu, daca de uiti pe Wikipedia, gasesti ceva despre cetatea Talmaciu. Daca dai pe Google si scrii - muzeu Talamaciu- gasesti ceva despre Muzeul de chitare, singurul din tara-, si asta doar la o cautare fugitiva. Deci cum e sa nu ai nici un obiectiv turistic? (in creier, probabil)
Raspunde

TOMA IOAN MARIAN

Acum 8 ani

IQ 0 pUNCTE
Raspunde

TOMA IOAN MARIAN

Acum 8 ani

ACTUALIZATI FOTO CU CEA DIN PREZENT
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus