Duminică,
05.05.2024
Partial Noros
Acum
22°C

RAPORT. IT-iștii pun Sibiul pe harta orașelor în dezvoltare

RAPORT. IT-iștii pun Sibiul pe harta orașelor în dezvoltare

Sibiul face parte dintre orașele din “al doilea val”, în ceea ce privește dezvoltarea în domeniul IT, după București, Timișoara și Cluj. IT-iștii sibieni au un atu important dacă vorbesc limba germană, iar cifrele arată că un număr peste media națională de specialiști în acest domeniu sunt vorbitori de nivel avansat, susține un raport publicat recent de Brainspotting, companie de consultanţă în recrutare şi selecţie specializată în IT&C.

Potrivit raportului, Sibiul are cel mai mare număr de absolvenți din acest domeniu, dintre orașele “emergente”, alături de Brașov, respectiv 500. Pe harta orașelor în dezvoltare în domeniul IT se mai numără Târgu Mureș, Craiova și Pitești, însă cu un număr mai mic de absolvenți. În plus, arată raportul, mulți dintre absolvenții din Târgu Mureș migrează spre Cluj sau Sibiu, pentru angajare.

Raportul Brainspotting arată că, în Sibiu, mai multe firme caută în acest moment specialiști IT. Printre ele se numără iQuest, Visma, BearingPoint și Marquardt. Unul dintre avantajele Sibiului este, specifică autorii raportului, faptul că “aptitudinile în limba germană sunt disponibile la o scară mai mare decât media națională, ceea ce a atras angajatori care caută acest tip de aptitudini”. Brașovul, în schimb, deși are același număr annual de absolvenți, este preferat de companiile IT pentru deschiderea unui birou secundar, după cele principale din București sau Cluj.

IT-iștii din Sibiu, cei mai numeroși dintre orașele emergente, specifică raportul, sunt mai ales experți în Cloud&virtualization, dezvoltatori C/C++ și, în număr mai mic, experți Web/PHP.

Așteptările salariale ale specialiștilor IT din Sibiu sunt cu 20% mai mici decât cele ale omologilor lor din București. Această tendință, însă, se regăsește și în zona Brașovului și Târgu Mureșului. Salarii cu 30% mai mici acceptă angajații în IT din Craiova și Pitești, în timp ce, în Galați, IT-iștii pot fi angajați cu un salariu și cu 40% mai mic decât în București.

Raportul Brainspotting poate fi consultat aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus