Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
19°C

Fermă de 3 milioane de euro la Cârțișoara. Investiții de 3,7 milioane de euro pentru afaceri în mediul rural

Fermă de 3 milioane de euro la Cârțișoara. Investiții de 3,7 milioane de euro pentru afaceri în mediul rural

Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Sibiu a anunțat miercuri, că la câteva luni de la deschiderea oficială a noilor linii de finanțare, prin Programul 2014 – 2020, zece cereri de finanțare au fost depuse în județul Sibiu.

Cei mai puțin familiarizați cu limbajul proiectelor UE ar trebui să știe că prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 se acordă fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană şi Guvernul României pentru dezvoltarea economico – socială a spaţiului rural din România.

PNDR 2014-2020 este destinat agriculturii și dezvoltării rurale și cuprinde 16 măsuri de finanțare cu fonduri totale de 9,363 miliarde de euro, din care 8,016 miliarde de euro reprezintă fondurile europene nerambursabile, iar 1,347 miliarde de euro contribuția națională.

”Până la data de 22 spetembrie, în cadrul sesiuni anuale de depunere a proiectelor de investiţii finanţate din fonduri europene nerambursabile pentru agricultură şi dezvoltare rurală, deschise până la data de 30 octombrie 2015, în județul Sibiu au fost depuse 10 cereri de finanțare cu o valoare totală de 3.769.109 euro din care valoarea nerambursabila este de 2.567.987 euro”, a comunicat conducerea Oficiului sibian.
Dintre cele zece cereri depuse în județul Sibiu, cea mai mare sumă solicitată pentru un singur proiect este de trei milioane de euro, dintre care 1,98 milioane de euro reprezintă valoare nerambursabilă. Cererea aparține SC Androangus SRL din Cârțișoara și are ca activitate de bază creșterea bovinelor pentru carne.
”Din estimările noastre, până la 30 octombrie, data închiderii sesiunii aferente anului 2015, se vor depune de către fermieri județului Sibiu circa o sută de proiecte de investiţii finanţate din fonduri europene nerambursabile pentru agricultură şi dezvoltare rurală”, au mai transmis reprezentanții Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Sibiu.
Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus