Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

„Studenții sibieni cuceresc orașul” cu două spectacole ”pline de energie”

„Studenții sibieni cuceresc orașul” cu două spectacole ”pline de energie”

A treia zi a microstagiunii „Studenții sibieni cuceresc orașul” aduce astăzi în fața publicului alte două producții realizate de Departamentul de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga”: Culorile muzicii (2014) și Kathie și hipopotamul (2015).

Primul spectacol, ”Culorile muzicii”, după „Abribus” de Laurent van Wetter, este programat de la ora 18:00 pe scena Teatrului pentru copii și tineret Gong, sala de la etaj.

”Veronica și Cătălin Pătru, care semnează regia, au făcut din textul scris de dramaturgul belgian, în traducerea Dianei Nechit, un spectacol plin de energie, construit dintr-o succesiune de 12 scene scurte, ce surprind destinele intersectate ale unor tineri, într-o stație de autobuz. Construit ca o poezie urbană despre micile tragedii ale vieții, despre visele și victoriile efemere care apar în căutarea dragostei, producția studenților sibieni îmbină umorul, pasiunea, dar și dezolarea într-un spectacol original cu inserții muzicale live”, spun organizatorii.

Spectacolul a fost prezentat anul trecut la prima ediție a festivalului Drameducation de la Poznan (Polonia) unde a câștigat premiul special al juriului și tot acolo, autorul textului a mărturisit că este cea mai bună montare a piesei. Acesta a fost motivul pentru care Laurent van Wetter a venit și la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, ediția 2014, pentru a revedea montarea după textul său.

Al doilea spectacol al serii, ”Kathie și hipopotamul” după Maria Vargas Llosa, programat la ora 21:00 la Studioul de Teatru CAVAS, este examenul de licență al tinerei regizoare Larisa Nuțescu, care a absolvit anul acesta cursurile Universității Babes Bolyai din Cluj și a lucrat cu masteranzii școlii de teatru sibiene. Ea a realizat un spectacol despre întâlnirea dintre doi oameni, despre nevoia lor de a se confesa unul altuia, despre nevoia plonjării în trecut și imaginar, ca mod de autocunoaștere, dar și ca mod de îmbogățire a vieții, pur și simplu. Un spectacol în care umorul și minciuna epurează, de fapt, adevărul personajelor.

Kathie Kenethy, o doamnă burgheză de vârstă mijlocie, decide să scrie o carte de călătorii. Este ajutată în acest sens de Santiago Zavala, profesor cu aspirații de scriitor, împreună cu care petrece, zilnic, două ore în mansarda ei. Cei doi ajung treptat să treacă dincolo de premisa de la care se nasc întâlnirile lor - nevoia de a scrie o carte - iar timpul petrecut împreună capătă alte valențe decât cele strict culturale.

Proiectul ”Studenții sibieni cuceresc orașul” se desfășoară între 5 și 11 octombrie 2015 și este realizat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală și CAVAS (Centrul de Cercetări Avansate în Artele Spectacolului).

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus