Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Avrig și restul lumii. N-ai ce să le dai, să-i împaci pe toți

Avrig și restul lumii. N-ai ce să le dai, să-i împaci pe toți

Avrigul va fi un loc special la alegerile locale de anul viitor. Primarul FDGR Arnold Klingeis nu are majoritate în Consiliul Local și stă la mâna liberalilor. Liberalii nu au un om cu care să câștige Primăria Avrig, iar social-democrații sunt și ei dezorganizați, la fel ca organizația ”mamă”. În această situație, în aceste zile se încearcă limpezirea situației. Liberalii au propus pentru întocmirea sondajelor care urmează să stabilească oamenii cu care vor ataca alegerile locale o cercetare sociologică specială pentru acest oraș. ”Vor fi sondaje de opinie la nivelul întregului județ, la nivelul municipiilor Sibiu și Mediaș și încă unul la Avrig. Am considerat că este nevoie de o cercetare mai atentă a acestei zone, pentru a stabili concret cum vom merge la alegerile locale”, a declarat copreședintele PNL Sibiu, Mircea Cazan. Așa se face că pentru a găsi un posibil candidat pentru funcția de primar, liberalii vor căuta printre cei 14 posibili candidați, câți și-au exprimat dorința de a candida pentru această poziție. Lista pentru Consiliul Local Avrig a liberalilor va fi și ea greu de întocmit, atâta vreme cât s-au înscris nu mai puțin de 31 de liberali. Surse apropiate PNL Avrig susțin însă că acest număr ridicat de candidați s-a strâns tocmai pentru a ”bagateliza” inițiativa șefilor de la centru. Va fi greu de stabilit ceva concret în baza unui sondaj de opinie în care s-au înscris aproape toți membrii organizației.

”Nu mai merge”

În apropierea studiului sociologic, la Avrig apele se tulbură și mai tare. Un important lider local al PNL Avrig, dar și vicepreședinte la nivel județean, fostul primar Ilie Stoica a acuzat faptul că protocolul dintre PNL și FDGR de la nivel local este doar de formă. ”Nu se respectă nimic. Unul singur face ce vrea el, nu consultă partenerii de protocol, îi pune în fața faptului împlinit. Nu comunică”, a spus Ilie Stoica, referindu-se la primarul din Avrig, Arnold Klingeis, în cadrul unei emisiuni la Eveniment Tv. Stoica susține de asemenea că primarul Avrigului nu duce la îndeplinire hotărârile Consiliului Local. Concret, Stoica a vorbit despre achiziționarea prin majorare de capital a unui utilaj necesar reducerii cantităților de deșeuri colectate de la populație . Dacă s-ar cumpăra acel utilaj – spune el – cantitatea de gunoi pe care Avrigul ar depune-o în rampa de gunoi a județului ar scădea și, la fel și costurile pe care societatea de profil le are cu depozitarea. Primarul refuza însă să achite suma necesara, deși există o hotărâre de Consiliu Local și deși hotărârea a rămas definitivă după controlul Prefecturii. Situația tensionată din punct de vedere politic de la Avrig este arhicunoscută. De altfel, pentru calmarea spiritelor PNL și FDGR au încheiat un protocol. Acesta, însă, a fost reclamat și nu o dată ca fiind nefuncțional. „PNL Avrig va avea candidat la funcția de primar al Avrigului” a spus Ilie Stoica completând că partidul nu pornește cu șansa a doua, chiar dacă actuala lege îi favorizează pe primarii în funcție, datorită existenței unui singur tur de scrutin. Întrebat dacă Avrigul nu este un oraș prea mic pentru niște dispute politice atât de mari, Stoica a spus ca „orașul asta mic a dat un senator și un deputat. Și marea neșansă pentru avrigeni e că a dat și două mandate de primar”, a mai punctat Stoica, făcând referire la mandatele lui Arnold Klingeis.

Soluția din PSD

Există o soluție ”de avarie” pentru calmarea situației politice din Avrig. O parte din liberalii avrigeni ar fi de acord ca pentru acest oraș, la alegerile locale să existe aici o ”alianță” PSD-PNL, împotriva FDGR. Sau împotriva lui Arnold Klingeis, mai precis. Există și varianta unui candidat: actualul deputat Gheorghe Frăticiu, fost primar al orașului. Condiția ar fi ca acesta să candideze ca independent, susținut atât de organizația locală a PNL, cât și de cea a PSD. Acest scenariu este însă greu de digerat de liderii PNL de la județ, atâta timp cât aceștia au nevoie de FDGR pentru a crea o majoritate în viitorul Consiliu Județean.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus