Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Examen la avocatură: ”Timpul dedicat studiului, în cazul meu, a oscilat între 8-10 ore pe zi”

Examen la avocatură: ”Timpul dedicat studiului, în cazul meu, a oscilat între 8-10 ore pe zi”

Șase candidați din cei 48 înscriși au reușit să promoveze examenul de primire în profesia de avocat-stagiar, rezultatul fiind unul dintre cele mai bune înregistrate în ultimii ani pentru candidații din Sibiu. Cei care au promovat spun că secretul a fost munca, foarte multă muncă.

Cei șase candidați care au promovat sunt: Mădălina Sas, Ioana-Alexandra Crăciun, Christiana-Louis Mondea, Petruț-Tudor Filip, Daniel-Marian Bălan și Costel Bogdan Filimon. Alți doi candidați, Ioana-Bianca Aldea și Octavian Dăncăneț au făcut peste 70 de puncte, însă nu au obținut peste 10 puncte la fiecare disciplină în parte și au fost respinși. Cel mai bun rezultat din Sibiu și al doilea din tot centrul de examinare de la Brașov a fost obținut de Mădălina Sas (foto), absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității ”Lucian Blaga”. Am întrebat-o cât de mult s-a pregătit pentru examen și cât de greu i s-a părut, în condițiile în care rata de promovabilitate este una scăzută. ”După absolvire am avut la dispoziţie o scurtă perioadă de două luni până la susținerea propriu-zisă a examenului, perioadă în care m-am axat pe înțelegerea în profunzime a textelor legale prevăzute în Codurile ce constituie bibliografia obligatorie, iar în măsura în care am considerat necesar, am lecturat și doctrina de specialitate. Apreciez că nu există un număr obligatoriu de ore dedicate zilnic studiului individual, deoarece timpul necesar asimilării de informații diferă în funcţie de persoană şi de bagajul de cunoştinte acumulat până atunci. Aceste două luni anterioare examenului au fost dedicate studiului intens în vederea promovării examenului ce a constituit o prioritate pentru mine”, a explicat Mădălina Sas. Cât privește gradul de dificultate, toată lumea este de acord că a fost unul ridicat. ”Timpul dedicat studiului a oscilat între 8-10 ore pe zi, însă au fost şi zile pe care le-am petrecut în vederea relaxării și fixării cunoștințelor deja asimilate, deoarece epuizarea resimțită conduce la o scădere a randamentului. Am observat cu atenție an de an, tematica și subiectele de la examenele de primire în profesia de avocat, însă, în acest an examenul a fost destul de dificil mai ales la materiile Drept procesual civil si Drept civil, chestiune confirmată şi de restul colegilor mei ce au susţinut examenul”, a mai explicat Mădălina Sas. În prezent, Mădălina se pregătește să își înceapă stagiatura în cadrul Cabinetului de avocat Nartea Ștefan Florin din Sibiu. ”Prioritatea mea este să învăţ cât mai multe lucruri, să mă concentrez pe această etaptă pentru a mă forma şi a deveni un avocat de succes”, concluzionează ea. Examenul de primire în profesia de avocat-stagiar a fost susținut în 14 septembrie și a constat în verificarea cunoștințelor juridice printr-un test grilă de 100 de întrebări, la disciplinele „Organizarea și exercitarea profesiei de avocat”, „Drept civil”, „Drept procesual civil”, „Drept penal” și „Drept procesual penal”. Fiecare răspuns corect este egal cu un punct, iar candidații au trebuit să obțină, pentru a fi declarați admiși, cel puțin zece puncte la fiecare disciplină în parte și cel puțin 70 de puncte în total.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus