Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Programul Masă la Școală, respins. ”Nu sunt bani!”

Programul Masă la Școală, respins. ”Nu sunt bani!”

Majoritatea PSD a respins propunerea legislativă care înlocuia risipa din programul Cornul și Laptele, anunță deputatul PNL Raluca Turcan, inițiatorul proiectului.  ”Am venit în fața parlamentarilor cu un proiect care să reducă risipa, să înlocuiască vechiul program cu unul prin care alimentația în școală să fie una diversificată, iar meniul să fie la decizia școlii și a comunității locale, ținându-se cont de recomandările Ministerului Sănătății. Prin programul, pe care l-am propus astăzi, Masă la Școală, s-ar putea rezolva o parte din probleme: prezența copiilor la școală, educația acestora pentru un mod de viață sănătos și reducerea risipei, în cazul în care părinții vor face cereri scrise pentru a refuza acest pachet de alimente, copiii nu vor mai arunca produsele primite. Programul urmărește îmbunătățirea calității produselor și a atractivității acestora, prin variație, realizată prin alternarea anumitor produse. De asemenea, se descentralizează resursa financiară și se pot utiliza banii pentru producătorii locali. Majoritatea PSD a refuzat orice dialog sau dezbatere pentru îmbunătățirea programului. Unicul argument a fost că «nu sunt bani»! Atât timp cât va lipsi voința politică, va lipsi și un astfel de program în școlile românești!”, susține Raluca Turcan.

Programul propus de liberali ar fi trebuit să înlocuiască ”Cornul și laptele”, considerat ”depășit”. ”De trei ani de zile Guvernul Ponta recunoaște că programul Cornul și Laptele nu mai servește intereselor inițiale, dar NU face nimic pentru a-l îmbunătăți. De trei ani de zile PSD știe că prin acest program se pierd bani de la bugetul de stat, că produsele din acest program sunt aruncate la coșul de gunoi”, mai spune deputatul PNL.

Conform liberalilor, Programului Cornul și Laptele nu încurajează un mod de viață sănătos și obiceiuri alimentare sănătoase de la o vârstă fragedă, nu contribuie la combaterea obezității în rândul copiilor și neglijează dimensiunea educativă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

iulia

Acum 8 ani

Atâta timp cât în România licitațiile sunt câștigate pe criteriul prețul cel mai mic nici "cornul și laptele" și nici "masa la școală" nu vor rezolva problema obezității și a alimentației nesănătoase în rândul copiilor. Cât timp nu se schimbă legea achiziților condamnăm copiii la un trai nesănătos și un viitor nesigur. Sunt enorm de mulți copii care merg la școala pentru corn și lapte, iar acestea sunt de o calitate îndoielnică ca să nu amintesc și că nu au un aport de vitamine și energie de care copiii au nevoie pentru dezvoltare. Ne batem joc de viitorul nostru.
Raspunde

iulia

Acum 8 ani

*achizițiilor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus