Joi,
09.02.2023
Innorat
Acum
-17°C

Ansamblul Folcloric Studenţesc Ardealul sărbătorește 20 de ani de la înființare cu spectacole

Ansamblul Folcloric Studenţesc Ardealul sărbătorește 20 de ani de la înființare cu spectacole

Pentru cei prezenți la spectacolul de joi, dedicat aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Ansamblului Folcloric Studenţesc Ardealul al Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu, seara de 15 octombrie a reprezentat ”o întâlnire de mărturisire şi de suflet, o întâlnire românească de profunzime, de bucurie şi de lumină”, după cum a declarat Marius Ciprian Pop, reprezentantul Casei de Cultură a Sindicatelor din Sibiu. Spectacolul a cuprins și momente pregătite de prietenii Ardealului: Ansamblurile folclorice “Maria Tănase” din Craiova, “Mărţişorul” din Cluj-Napoca, “Doina Timişului” din Timişoara, ”Junii Braşovului” din Braşov”, Plaiuri Prahovene” din Ploieşti, ”Cununiţa” din Arad ”Seara trecută a reprezentat pentru Ardealul şi invitaţii acestuia un prilej de întâlnire, de îmbrăţişare şi comuniune, un prilej de dans, pentru că dansul întruchipează toate acestea. Aniversarea nu este doar un moment de sărbătoare, ci are mult mai multe semnificații. Sărbătoarea de astăzi reprezintă implicit și omagierea celor care și-au legat numele de înființarea și dezvoltarea Ansamblului Folcloric Ardealul, seara de 16 octombrie fiind dedicată exclusiv acestora. Generaţiile mai vechi de dansatori, solişti vocali şi instrumenşti se vor reuni pe scenă alături de actualii membrii într-un concept coregrafic şi muzical semnat de Ion Terchilă, Sorin Bădiţă şi Doru Sava. Spectacolul se doreşte a fi un punct de reper şi de identitate româneacă, o explozie a dansului şi cântului românesc”, mai spun organizatorii. Al doilea spectacol va avea loc vineri, 16 octombrie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus