Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
-0°C

Focar de Hepatita A la Cristian

Focar de Hepatita A la Cristian

Din 16 octombrie în localitatea Cristian a debutat un focar familial de Hepatită acută virală de tip A, care numără până în prezent două cazuri confirmate sereologic şi șapte suspiciuni. Persoanele au vârste cuprinse între 8 şi 17 ani (cinci copii sunt elevi la şcoala generală din localitate şi doi tineri sunt elevi la liceu, în municipiul Sibiu) şi se află internate la Secţia de Boli Infecţioase – Copii.

”A fost declanşată imediat ancheta epidemiologică pentru depistarea contacţilor şi au fost aplicate primele măsuri în focar: au fost predate materiale sanitare pentru efectuarea testelor de urină, dezinfectante, precum şi fluturaşi cu informaţii privind Hepatita virală de tip A. Urmează primele vaccinări ale contacţilor din şcoală, asigurarea triajului săpămânal, dar şi efectuarea examenelor clinice şi de urină la contacţii din şcoală şi din colectivitate. Rugăm părinţii să intensifice măsurile preventive de igienă individuală, să supravegheze starea de sănătate a copiilor şi să se prezinte la medicul de familie la primele semne de boală”, transmit reprezentanții Direcție de Sănătate Publică Sibiu.

Foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus