Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Ce execută Fiscul de la benzinari? Inclusiv bicicleta!

Ce execută Fiscul de la benzinari? Inclusiv bicicleta!

Mai multe bunuri ale SC Petrosib Oil SRL – firmă din Sibiu al cărei obiect de activitate era comercializarea combustibililor - sunt scoase la vânzare în cadrul unei proceduri de executare silită, finalizată printr-o licitație. În cadrul acesteia, Fiscul sibian scoate la mezat mai multe bunuri ale societății: un autoturism marca BMW, două ATV-uri, dar și o bicicletă. Valoarea totală a acestor bunuri este estimată la 27.750 de lei, sumă la care se adaugă TVA. Licitația pentru executarea acestor bunuri este la al doilea termen, prin urmare bunurile sunt scoase la vânzare la 75% din prețul stabilit inițial. Evident, cea mai mare valoare o are autoturism BMW – 13.425 de lei, sumă la care se adaugă TVA. Cele două ATV-uri sunt scoase la vânzare pentru 7.575, respectiv 6.150 de lei, fără TVA, iar bicicleta (marca Ghost) – la 600 de lei, plus TVA. Licitația va avea loc marți, 3 noiembrie, la sediul Administrației județene a finanțelor publice Sibiu. Cei interesați trebuie să depună o garanție de 10% până cel târziu cu o zi înainte de licitație.

BMW Awa

Activitate redusă la zero

În 2012, firma executată acum de Fisc avea o cifră de afaceri de peste 24,4 milioane de lei, și un profit care depășea 0,8 milioane de lei. În 2013, societatea cu sediul în Sibiu, pe strada Calea Dumbrăvii (în spatele benzinăriei AWA Oil) scădea rulajul la 15,6 milioane de lei, iar profitul la 0,6 milioane de lei. În fine, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor, anul trecut firma nu a mai efectuat activități comerciale: cifra de afaceri este zero, numărul angajaților a fost redus la 1 (de la 15), iar pierderile au ajuns la aproape un sfert de milion de lei.

Numele SC Petrosib Oil SRL apare și în dosarul instrumentat de DIICOT și judecat acum la Brașov, dosar în care mai mulți benzinari sibieni au fost puși sub acuzare pentru evaziune fiscală de amploare. SC Petrosib Oil SRL nu a fost pusă sub acuzare, rechizitoriul DIICOT reținând că societatea respectivă doar cumpăra și vindea mai departe motorina achiziționată de alți benzinari prin fraudă. Toți acționarii SC Petrosib Oil SRL sunt din Poiana Sibiului: Firuța Muntean (10%), Ioan Muntean (15%), Mărioara Muntean (10%), Nicolae Muntean (15%), Ileana Gheorghe (25%) și Ioan Gheorghe (25%).

ATV Awa 2 ATV Awa 1

Foto: Administrația județeană a finanțelor publice Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus