Vineri,
19.04.2024
Partial Noros
Acum
2°C

Au crezut în miracole, mult prea târziu. Șapte minute cu pulsul la 130 şi al treilea eşec consecutiv /FOTO. VIDEO

Au crezut în miracole, mult prea târziu. Șapte minute cu pulsul la 130 şi al treilea eşec consecutiv /FOTO. VIDEO

CSU Sibiu n-a reuşit să scoată un rezultat pozitiv nici în al treilea meci, într-un interval de doar o lună, contra celor de la BC Mureş.

Trupa lui Dan Fleşeriu a capotat, în această seară, pe teren propriu, scor 98-99 (23-20, 16-31, 19-26, 40-22), după un final de meci trăit cu pulsul la 130.

“La mulţi ani, CSU Fans Magazin”

Meciul a debutat cu un moment stocat în memoria telefoanelor de ultimă generaţie şi în compartimentul afectiv al sutelor de suflete care şi-au rupt o bucăţică dintr-o seară de sâmbătă, pentru  a fi alături de formaţia etalon a oraşului. Suporterii “galben-albaştrii” au pregătit o coregrafie pe care au înălţat-o peste tribuna lui Toci. O coregrafie în cinstea celor 150 de numere ale revistei CSU Fans. O coregrafie de suflet. Coregrafia celor aproape zece ani de CSU Fans Magazin. “La mulţi ani, CSU Fans Magazin” istorisea un banner ce ar fi vrut să spună “La multe victorii, CSU Sibiu”. Victorii care, în ultima perioadă, sunt ca şi Condorul californian. Extrem de rare. Se spune că victoriile aduc vitorii, dar înfrângerile ce aduc? Probabil adevăraţii fani. Mulţi sau puţini, au fost acolo. Mereu şi mereu. Fanii lui CSU care au cântat din toţi plămânii timp de 40 de minute. Non-stop.

baschet CSU - targu mures (1)

https://youtu.be/R-vaxPEZmvo

Energia degajată de aceştia a avut corespondent şi pe parchet, cel puţin în startul partidei. Când Calotă, Paul, Gilbert, Hardy şi Lalovic se deplasau pe teren încât ziceai că au arcuri în tălpi. Apărarea în zonă dădea roade, iar tranziţia pozitivă mergea strună.  Paul şi Lalovic făceau concurs de la trei puncte, iar după zece minute muntenegreanul avea nişte cifre de invidiat: 12 puncte, 3 recuperări şi o pasă decisivă. Jucătorii lui Fleşeriu zburdau pe parchet şi aveau să aibă avantaj şi de 9 puncte. Însă finalul reprizei nu i-a prins cu acelaşi tonus. Au încetinit ritmul şi aveau să regrete. Mureşenii s-au apropiat la doar 3 puncte, primul act închizându-şi bucla la 23-20.

baschet CSU - targu mures (9)

De aici, dezastrul

Păun a deschis repriza secundă şi toate astrele parcă se aliniaseră spre o victorie atât de mult dorită de toată suflarea sibiană, după două înfrângeri consecutive. Dar ceva inexplicabil se întâmplase, chiar când totul funcţiona ca la carte. Calotă şi compania începeau să mânuiască mingea cu o tragică neîndemănare şi ofensiva din primul sfert părea istorie. Totul pe fondul unui joc din ce în ce mai intens al mureşenilor, care începuseră să împingă mult apărarea şi să se apere om la om. Efectul a venit firesc. Run de 11-0 pentru trupa lui Audrius Prakuraitis. În doar trei minute. Doar o pauză de joc ar fi putut opri o echipă mureşeană ce părea că ar fi marcat şi cu mingi medicinale. Din toate unghiurile posibile. Time-out-ul lui Fleşeriu avea să-i trezească pe sibieni, iar intrarea lui Calotă, care fusese schimbat înainte de pauză, avea să le ofere o doză ridicată de încredere americanilor. CSU se apropiase la trei puncte şi îi venea rândul lui Prakuraitis să-şi bage băieţii în priză. Ceea ce a şi făcut. Aceeaşi schemă cu finalizare de dincolo de semicerc, din 90 grade, avea să-i facă pe sibieni să-şi smulgă părul din cap. Gajovic, Kemp şi Jurevicius mânuiau mingea cu precizia unui chirurg şi cu atenţia unui arheolog. Aceeaşi placă ce o învăţai pe de rost avea să le despartă pe cele două echipe, decisiv, la pauza mare. Scor 39-51.

baschet CSU - targu mures (11)

Sfaturile lui Fleşeriu, de la vestiar, nu aveau să schimbe cu nimic prestaţia din ce în ce mai jenantă a “galben-albaştrilor”. Nici chiar fanii, care urlau cu toate corzile vocale, nu au avut puterea să le intre în urechi. Și în suflet. Nimeni şi nimic. Iar scorul începea să capete proporţii. Cu o apărare aşezată la trei metri de om nici nu avea cum să se întâmple ceva fructuos. La finalul celor 30 de minute, ecartul creştea la 19: 58-77.

Au crezut în miracole. Prea târziu

Nu de puţine ori sportul a furnizat o serie de răsturnări de situaţie. O suită de miracole. Dar miracolele se întâmplă doar atunci când crezi cu adevărat în ele. La scorul de 64-84, când mai erau fix şapte minute până când sunetul de final urma să aştearnă liniştea în “Transilvania”, sibienii începeau să creadă. Să creadă că mai pot schimba ceva. Prea târziu însă. Gilbert, Hardy şi Calotă au realizat că trebuie să facă ceva. Ceva prin care să le smulgă un zâmbet, să le ofere un motiv în care să creadă celor care se ridicau şi se aşezau pe scaunele roşii, cu frecvenţa unui robot de aruncat mingi.

baschet CSU - targu mures (2)

Finalul a fost de-a dreptul savuros. Un sfârşit de meci care îţi derula prin faţa ochilor imagini nu de mult uitate. Imaginile din vremurile bune în care jucătorii fredonau acelaşi refren cu fanii: “Luptă, luptă, CSU”. Și au luptat, până la ultima picătură. Dar acelaşi Ciulin, atât de “îndrăgit” de sibieni, avea să primească fluierături la scenă deschisă, când dăduse fault la Calotă, la scorul de 91-93. Cu doar 18 secunde de final. La faza următoare, Calotă îşi luase revanşa cu o bijuterie de dincolo de semicerc şi reaprindea speranţele sibienilor, scor 94-95.

baschet CSU - targu mures (10)

După o serie de aruncări libere de la un coş la altul, trupa lui Fleşeriu avea să cedeze la un singur punct: 98-99. Cifra superbă de 40 de puncte în ultimul sfert nu le-a putut oferi însă şi un final ca-n poveşti. Au crezut în miracole, dar prea târziu.

https://youtu.be/NM9G3btMzY8

Performanţele primilor cinci de la CSU Sibiu

Lalovic: 24 de puncte, 7 recuperări şi 1 pasă devisivă

Gilbert: 22 de puncte şi 6 recuperări

Hardy: 18 puncte, 12 recuperări şi 3 pase decisive

Calotă: 16 puncte, 1 recuperare şi 8 pase decisive

Paul: 9 puncte, 3 recuperări şi 2 pase decisive

baschet CSU - targu mures (3) baschet CSU - targu mures (6) baschet CSU - targu mures (7) baschet CSU - targu mures (5)

FOTO: Silvana Armat

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus