Duminică,
24.10.2021
Parțial Noros
Acum
2°C

Tot mai sus: cele șase luni spartane și următorul nivel. “Spartanul” Izidor Bunea are primul meci de kickboxing în Germania

Tot mai sus: cele șase luni spartane și următorul nivel. “Spartanul” Izidor Bunea are primul meci de kickboxing în Germania

De aproape șase luni, cunoscutul luptător Izidor Bunea a intrat sub lupa de interes a MMA-ului din Germania, care a văzut în el o făclie de ambiţie și un sâmbure de campion.

Harry Jimboworkers, un sponsor neamţ, i-a oferit o șansă la care mulţi luptători din România doar tânjesc. Iar “Izi” nu i-a înșelat așteptările.

Următorul nivel

După zeci de zile în care și-a oţelit rezistenţa și cizelat tehnica la MMA Arena în Aschaffenburg, “Spartanul” se află faţă în faţă cu prima provocare de kickboxing în Germania . Peste două zile, pe 31 octombrie, îl va întâlni pe italianul Massimo de Lorenzo, la 83 de kilograme, într-un meci pe reguli de kickboxing, la gala Absolute Fighting 6 din orașul Goppingen. Iniţial, Izidor trebuia să lupte într-o gala de MMA, însă adversarul său a declinat meciul, în ultima clipă, din cauza unei accidentări.

Chiar dacă trebuie să mă lupt într-un meci de MMA, am decis să fac, totuși, un meci pe kickbox, ca să rămân în priză, să am continuitate. Eram nerăbdător să lupt și am acceptat acest meci. În 28 noiembrie urmează să am un meci de MMA ori aici, în Germania, ori să merg la Mondialele din Cehia, să vedem ce decizie va lua staff-ul meu. Oricum, nu-i problemă că nu mă lupt în MMA. La ce vână și dorinţă am în mine, voi câștiga, cu siguranţă, meciul acesta de kickbox. M-am antrenat mult, și fizic m-am schimbat vizibil faţă de cum eram în România. Sunt total diferit. Mă simt mult mai încrezător în mine, mai motivat. Parcă sunt cu totul al luptător, alt om. Asta-i datorită staff-ului meu, care îmi asigură o doză ridicată de încredere”, mărturisește Izidor, pentru Turnul Sfatului.

10410764_1020397774660103_9176393377704369808_n

Tot mai sus

Acum, sportivul privește doar în faţă. Voinţa și carisma i-au atras precum un magnet admiraţia și preţuirea unor oameni pe care-i cunoaște de doar șase luni, deschizându-i noi orizonturi și noi sertare din compartimentul afectiv. “Vreau să ajung cât mai sus, dacă nu acum, atunci când?”, e refrenul pe care-l fredonează, mereu și mereu, pe buze, în minte și în suflet. Chiar și atunci când pune capul pe pernă, răpus de istovitoarele trei antrenamente pe zi, care-i alimentează pasiunea. Fie vreme bună, fie vreme rea. Mereu s-a scuturat de ghinion și a mers mai departe.

Stai aici pentru mine, sacrific tot pentru carieră. Dacă acum nu e loc și timp, când am toate condiţiile, când voi mai face performanţă? Acum am 83 de kg, am slăbit mult. Mă simt mai bine ca înainte, mai sănătos, sunt ca un fulg. În România stăteam la 95, dar luptam în 85 kg. Acum stau în 83 kg și lupt în 77 kg. E foarte greu, trebuie multe sacrificii. În România, galele pentru mine nu mai sunt atât de importante. Nici financiar nu e bine, nici profesional. Nu se leagă una cu altă. Îmi doresc să ţintesc cât mai sus. Sunt în discuţii să lupt, la anul, în China, în cea mai mare promoţie de acolo. Împreună cu echipa mea ne dorim să ajung cât mai sus. E lucrul cel mai important pentru mine și staff-ul meu”, istorisește luptătorul.

11222174_1025782627454951_2752365641838941394_n

Pregătire cu campionul K-1 World Max 2014

“Spartanul” a făcut “sparring” și cu campionul K-1 World Max 2014, neamţul Enriko Kehl, despre care are doar cuvinte de laudă. “Am făcut pregătire și cu Enriko Kehl, care l-a bătut pe Buakaw, luptător ce e legendă. L-a învins în 2014 și i-a luat centura. Am făcut cinci reprize cu el. Se vede, e bun, e rapid, altceva. În România nu prea ai cu cine face sparring. Toţi se cred cei mai tari, cei mai cei, și când e vorba de luptă nu-i mai găsești. Există niște orgolii prostești la noi în ţară. Aici, s-a adunat toată Germania într-un loc și au făcut toţi sparring. La noi nu vei vedea asta niciodată. E cu totul altă cultură”, precizează Izidor Bunea.

11168866_1066989123334301_3446301486282988416_n

România – Germania: “O diferenţă de la cer la pământ”

Sportivul explică și diferenţa de abordare a antrenamentelor în Germania, faţă de cele cu care era obișnuit în România. Iar concluzia este una tranșantă: “Este total diferit”.

 “Aici fac mereu cu alţi antrenori, depinde pe zile ce avem, pe ce domeniu ne antrenăm: box, kickbox, MMA, grappling, lupte (wresting). Aici e altfel. Nu poţi să te antrenezi pe kickbox și tu să lupţi pe MMA. Și când tu vei fi la sol să nu știi ce să faci. E total diferit. Există profesionalism. E altă lume, altă seriozitate. Totul e calculat, nu ca în România:  “Hai să mai facem trei flotări, hai să mai facem încă ceva”. Aici nu merge așa. Se văd și rezultatele și încrederea pe care o câștigi, totul se leagă cap la cap în Germania”, conchide Izidor Bunea.

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

5 comentarii

Ion de la sat

Acum 5 ani

cu un palmares de 3 victorii si 4 pierdute cred si eu ca in romania este de kk
Raspunde

unul

Acum 5 ani

Adevarul e ca, dl. Adrian Mihai, strica sportivi, nu are nici o baza in nimic, el e sfarma piatra, vine din balet (karate), nu stiu cum poate sa antreze sportivi pe mma, imi pare rau de Dacul Gerula, un sportiv extraordinar, dar cu timpul se va stinge daca va ramane langa Adrian Mihai,
Raspunde

Gerula

Acum 5 ani

Sa mori tu ca de la atâta știință nu te-ai prostit. Unul !
Raspunde

Sportiv Kudokai

Acum 5 ani

În sfârșit s-au dus lunile de proba. Ko luate pe banda rulantă. Bunea e acasă, fără club, antrenor și cu coada intre picioare. A pus botul dar era la telefon robotul. Sasul acela habar nu are de sport. A distrus câteva cluburi prin România și a dispărut din peisaj asa cum a venit.
Raspunde

Mihai Adrian chiar el

Acum 4 ani

Spartanul , spart la șmecherie. A pierdut în seara aceasta al 5- lea meci consecutiv .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus