Joi,
09.02.2023
Parțial Noros
Acum
-8°C

Petiție împotriva fumatului în locuri publice. 2700 de semnături în două zile

Petiție împotriva fumatului în locuri publice. 2700 de semnături în două zile

O petiție publică pornită de la un grup de sibieni a strâns în două zile aproape 3.000 de semnături. Se cere aplicarea recomandărilor Uniunii Europene prin care fumatul trebuie interzis în locurile publice. ”Am pornit acest demers de la observația medicilor că fumatul este nociv. Este nociv atât pentru cei care fumează cât şi pentru cei din jur. Nu este corect ca noi nefumătorii, să fim obligați să suportăm fumul de țigară al celor de lângă noi, chiar dacă deseori aceştia ne sunt apropiați - colegi, prieteni ori chiar rude. Nu ne place? Să stăm la distanță de fumători ar spune unii. Dar acesta nu ar fi un gest firesc. Suntem oameni şi trăim în comunități. Deseori vrem să ne apropiem unii de alții, să creăm legături între noi şi nu să ne distanțăm. Considerăm că este necesar ca și România să se alinieze la trendul UE și să aplice recomandarea Uniunii - «Europa fără Fumat – 2012». Este primul pas spre normalitate, iar lucrurile bune încep de la Sibiu. Prin această petiție susținem interzicerea fumatului în spații publice închise. Dorim protecție pentru cei ce aleg să se ferească de efectele fumatului. În condițiile în care aceste efecte sunt periculoase pentru sănătatea umană, considerăm că nefumătorii trebuie protejați de fenomenul «fumatului pasiv»”, susține unul din promotorii ideii, sibianul Paskuj Robert.

Petiția este promovată pe Facebook și aici a atras atenția a peste 17000 de persoane. (https://www.facebook.com/events/1550838928500323/).

Textul petiției susține dorința semnatarilor de  beneficia de cafenele, baruri, cluburi, discoteci sau alte spații de întâlnire sau recreere, curate, neîmbâcsite de fumul de tutun.   pentru sănătatea umană, considerăm că nefumătorii trebuie protejați de fenomenul ”fumatului pasiv”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

marius

Acum 7 ani

Spune-ti .ajunge fumatului,dar trebuie sa o inteleaga si guvernantii daca ar exista o lege ar fi un pas dar nu ar mai intra bani la buget din taxe pe viciu,deci nu cred ca o sa se aprobe nici cu 18000000 de semnaturi.
Raspunde

Lambi

Acum 7 ani

La fel cu fumatul la volan. De ce soferul nu are voie sa vorbeasca la telefon dar are voie sa-si aprinda o tigareta?
Raspunde

erg

Acum 6 ani

ma-ti spart cu prostia asta ca trebui sa protejam nefumatori de fumatori si pe fumatori de ce-i mai protejati ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus