Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Se redeschid Galeriile comerciale Pacea | Foto

Se redeschid Galeriile comerciale Pacea | Foto

Botezate de investitori ”mall-ul centrului istoric” la inaugurarea în anul 2009, Galeriile comerciale Pacea vor fi redeschise de la 1 decembrie sub forma unui singur magazin, unul universal. Cei 1.700 de mp dispuși pe trei niveluri au fost închiriați de trei investitori din capitală, care tocmai aranjează marfa pe rafturi. ”Inițial căutam un spațiu să facem un loc de joacă, unul de dimensiuni mai mari. Nu am găsit ceea ce doream, iar la un moment dat agentul imobiliar ne-a adus aici. Atunci am zis să «riscăm», să facem un magazin cu de toate”, spune Ionuț Luca, reprezentant al ”noilor” galerii comerciale.

pacea 4

Mai puțin alimente

În rafturile de la parter au fost așezate produse de uz casnic și electrocasnice, la etajul întâi – încălțăminte și haine ”pentru toate vârstele”, iar la ultimul nivel – covoare, perdele și jucării. Deși majoritatea produselor fac parte din gama celor ieftine, investitorii țin să sublinieze că nu este vorba de ”chinezării”. ”Este vorba de un magazin universal, în care să poată fi găsită o gamă cât mai largă de produse, mai puțin alimentare. Sperăm să meargă, a fost o investiție destul de serioasă”, mai spune Ionuț Luca. Magazinul se va deschide pe 1 decembrie, urmând a fi deschis zilnic, între orele 09:30 – 20:00. Numărul de angajați necesar este cuprins între 25 și 30. ”Încă mai avem nevoie de personal. Deși oferim salarii la nivelul celor din București, nu credeam că va fi atât de dificil să găsim colaboratori”, mai spune Ionuț Luca.

Fostul cinematograf Pacea a fost transformat în 2009 în galerii comerciale de una din firmele controlate de omul de afaceri sibian Ilie Carabulea, care a achiziționat spațiul în urma cumpărării drepturilor litigioase ale celor care au moștenit imobilul. La finele lui 2012, galeriile au fost închise, din lipsă de comercianți care se plângeau de lipsă de clienți.

pacea 3 pacea 2 pacea 1 galeriile comerciale Pacea galeriile comerciale Pacea galeriile comerciale Pacea

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

22 comentarii

Nicolaw

Acum 8 ani

Chinezi si chinezarisme
Raspunde

a

Acum 8 ani

Vai de capul meu cat kitsch. Te doare mintea. 2007 Capitala Culturala Europeana -> 2027 Capitala Kitschului In Europa. Dar e tipic pentru Sibiu, nu am ce zice. Nu dai un ban pe ceva calumea, comerciantul pleaca iar dupa te plangi ca de ce nu gasesti ceva calumea si ca tot ce gasesti sunt second-hand-uri, outlet-uri si magazine chinezesti.
Raspunde

a

Acum 8 ani

Treaba tipica sibiului se aplica in multe domenii nu doar comercial.
Raspunde

@@

Acum 8 ani

.... :))) tipic bucale. Va dorim faliment rapid ! ;)
Raspunde

B

Acum 8 ani

PT a ! Daca este tipi Sibiului , mars la tine in Valcea !
Raspunde

a

Acum 8 ani

Tipic sibianului, cand vine critica, cum te trimite in valcea, brasov etc. Voi gunoaiele orasului va strangeti si va dati bobarnace in timp ce va convingeti unul pe celalalt ca orasul asta e cel mai bun din toata tara? E uite ca nu e si ar fi bine sa te impaci cu ideea asta si eventual sa faci ceva in privinta asta. Si in caz ca te intrebi, sunt sibian 100%.
Raspunde

@B

Acum 8 ani

Cred ca de fapt esti doar un bot setat sa spuna mars. Nu stiu daca am citit si alte chestii scrise de tine.
Raspunde

@@

Acum 8 ani

Dragi si iubiti olteni, chiar nu realizati ca astfel de maghernite ieftine se deschid in primul rand pentru voi? Se stie puterea de cumparare de la valcea, emigrata la Sb, se stie ce ''centre comerciale'' sunt acolo ! Investitia e MADE IN BUCALE, deci tot sud, singura problema locala este faptul ca s a aprobat, dar decat loc gol, mai bine o taxa in plus ! Si economia orasului creste datorita oltenilor ieftini, credeti ca se mai deschideau atatea si extindeau daca toti angajatii aveau pretentii si cu vile in Dumbravii?
Raspunde

maria

Acum 8 ani

SIBIENILOR! Sunteti periculos de rasisti. Aveti nevoie de un tratament.... Toleranta o gasim la oamenii deosebiti.
Raspunde

gogu

Acum 8 ani

Vorbiti de Valcea! Dar multa lume cand vrea sa-si cumpere toale de banchet ( ma refer la cei cu buget mai edus, nu la cei care fac shopping la Viena si Milano) se duce la Valcea pt. ca acolo se gasesc lucruri mai bune! Orice tantica daca e nasa mare se duce la Valcea ca sa-si cumpere rochie pt. ca la Sibiu nu gasesti decat porcarii! Nu vedeti cum arata magazinul Dumbrava?! Mai rau ca tarabele din targul porcilor! Galeriile Pacea vor fi la fel probabil!
Raspunde

mihai

Acum 8 ani

" ... investitorii țin să sublinieze că nu este vorba de ”chinezării”...", dar in schimb atarna lampioane chinezesti la intrare :))). Gluma proasta, bucuresteana. Initial, sala de cinema era deja acolo - daca-l ducea capul pe proprietarul-puscarias, o aducea la niste standarde "3d" si-i mai mergea si acum afacerea cu un cinema 3d in centrul orasului.
Raspunde

@@

Acum 8 ani

Sala de cinema (comunista) nu mai exista, tot a fost ras, in schimb actuala constructie, in locul salii, nu stiu cat de legala este, nu are nimic conform unui centru istoric (numar nivele, materiale, rezolvare arhitecturala, ocupare parcela, etc). Daca nu ma insel, a fost construit de Carabulea. Daca tot se vroia un pasaj comercial (nu chiciul ordinar de acum), conform unei zone istorice, putea fi realizata o fatada spre Cetatii, conform arhitecturii locale, iar restul spatiului acoperit cu fier si sticla, gen marile galerii europene.
Raspunde

un cititor

Acum 8 ani

Dragi comentatori, sunt sibian de muuuulte generatii, probabil mai sibian decat majoritatea celor care posteaza (pentru a nu exista discutii pe aceasta tema). Cand citesc "tipic Bucale..." imi vine sa rad. Este evident ca, cei care sustin astfel de afirmatii, habar nu au ce inseamna Bucurestiul. Nu v-ati pus intrebarea de ce in Sibiu nu exista un mall cumsecade? Unul din motive este ca sibianul nu cheltuieste. Prefera sa bage banii la saltea sau in betoane si ... cam atat. Din pacate, asta e. Din anumite puncte de vedere, suntem cam "inghesuiti" si singura solutie este sa mai iesim din burgul nostru, ca sa vedem cum traieste lumea ...
Raspunde

La Rapanoasa Vesela

Acum 8 ani

:))) hai serios oltene...pardon, sibiene ! :)))))) ma dai pe spate cu lumea ta intro cutie de mall ! ia vezi de unde a venit moda cu mall-urile. ia vezi cate sunt pe la Praha. Hai sictir si pa inapoi in regat ! Invata TU, ce inseamna Hermannstadt si civilizatia europeana, cumpatarea, nu arfele si cocalarismele de crajova, cu muzicale pe centru si glod in rest ! NU AVEM NEVOIE DE MALL (o cutie hidoasa si seaca) CAT TIMP AVEM ZONE PIETONALE INTR UN ORAS CU PEDIGREE ! Acum intelegi bre?
Raspunde

gogu

Acum 8 ani

Cititorule, ai mare dreptate! Sibianul de rand nu prea cheltuieste! Cei cu bani fac shopping la Viena si Milano, cei mai saraci se duc in targul porcilor la toale aduse de la depozitele din Bucuresti Exista o categorie aparte care cauta chilipiruri prin magazinele second-hand. Deci, sibianul de rand nu cheltuieste pe toale, ca valcenii, spre ex. Sibianul prefera frigiderul plin, sibianca prefera sa aiba 2 randuri de perdele: si la Pasti, si la Rusalii. In mall nostru nu gasesti un lucru de doamne=ajuta! Asta e! Sibienii sunt conservatori!
Raspunde

cetatean

Acum 8 ani

Da, sibianul nu prea cheltuieste banii fara cap! Mai bine isi mai ia un apartament sa-l inchirieze acolo, o masinuta nu de fitze ca nu merita, etc... si uite asa dam si la copii nostri cate ceva cand au nevoie. Aici exista o mentalitate a trairii cu moderatie, a construirii unei" averi" a mostenirii lasate din tata-n fiu... CE ESTE RAU IN ASTA?
Raspunde

un cititor

Acum 8 ani

Nu stiu daca este rau sau bine dar, de o vreme, am inceput sa cred ca mai este si alta cale decat sa "bagi toti banii in fiare si in betoane". Mai trebuie sa si traiesti si sa-ti satisfaci mici placeri ...
Raspunde

Mimi

Acum 8 ani

Așa comentarii "diverse" și "picante" pentru o boldă. În final centrul Sibiului s-a ales iar cu un magazin ratat. Și eu sunt de generații sibiancă. În afară de bănci și hoteluri aș fi permis doar restaurante, cafenele, librării, ceainării si cofetării pe pietonala Bălcescu. Shoppingul să-l facă doritorii în alte părti. Pe strada cu atâta istorie nu aveau ce căuta nici papucii nici bulendrele. Cu respect tuturor !
Raspunde

Nu te Interesează

Acum 7 ani

Mie sincer îmi place foarte mult magazinul,mai ales secțiunea de haine,care poate că sunt chinezării dar sunt de o calitate impecabilă.Pantofii sunt ieftini(teneșii în jur de 30-40 de lei si niște ghete 80-90 de lei cea ce mi se pare prea ieftin) casierii/caserițele sunt foarte drăguți/e.Si cât de handicapați mental puteți fi,dacă voi nici măcar nu stați în Sibiu?!.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus