Marţi,
27.09.2022
Parțial Noros
Acum
16°C

Weekend-ul în care se deschide Târgul de Crăciun și se joacă unele dintre cele mai bune spectacole ale teatrului sibian

Weekend-ul în care se deschide Târgul de Crăciun și se joacă unele dintre cele mai bune spectacole ale teatrului sibian

Vineri seara, de la ora 19:00 se aprinde cupola de lumini de deasupra Pieței Mari și se dechide Târgul de Crăciun de la Sibiu.

La ediția 2015 vor fi prezenți 70 de expozanți veniți din 22 județe din țară și chiar din străinătate. Aceștia își vor prezenta produsele în căsuțele amenajate în Piața Mare. Printre expozanții noi ai acestei ediții sunt “Castelul Brutarilor”, care va prepara dinnede tradiționale germane, un produs copt proaspăt, la fața locului.

De asemenea, va exista un stand de vinuri diverse, sub brand-ul “CRUSH Wine Bar”. ”Selecția expozanților s-a făcut cu câteva luni înaintea evenimentului, astfel încât expozanții să se poată pregăti bine și oferta Târgului să fie variată și echilibrată”, spun organizatorii.

Concertul de deschidere al Targului de Craciun  va fi susținut de Ingrid Arthur, fostă membră a formației The Weather Girls, formație devenită celebră cu hitul „It’s Raining Man”, carr va concerta alături de Brad Vee Johnson, un artist de origine americană, a cărui educație muzicală poartă amprenta școlii de jazz din New York.

Nico, reprezentanta României la Eurovision 2008, se va alătura acestei combinații pe scena din Piața Mare. Director muzical al proiectului este Andrei Tudor, care va cânta în acest concert alături de Soul Armada Band din Budapesta și B&B Gospel Singers, un cor format din artiști din România, Ungaria și Germania.

iluminat sarbatori sibiu piata mica craciun(11)

iluminat-sarbatori-sibiu-13-

Oferta Teatrului ”Radu Stanca”

Un spectacol special, o comedie spumoasă – “Încurcă-i drace!“ se va juca sâmbătă şi duminică, la Teatrul Naţional “Radu Stanca”. Spectacolul este o comedie cu răsturnări de situație dintre cele mai neașteptate.

Având la bază o rețetă aparent simplă, spectacolul lui Șerban Puiu se remarcă prin precizia aproape mecanică a derulării scenelor în care actorul este pus în prim – plan, într-un joc plin de forță.

„Este un spectacol important pentru mine pentru că l-am realizat cu ocazia împlinirii a zece ani de când această generaţie de actori a terminat facultatea, iar eu le-am fost profesor. De aceea acest spectacol are şi o conotaţie specială pentru noi şi este un spectacol prin care îi aniversăm pe acesti actori valoroşi pentru teatrul sibian şi pentru teatrul românesc”, a declarat regizorul Șerban Puiu.

Acțiunea spectacolului se desfășoară într-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willy își dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziție, deși ar trebui să participe la o sesiune parlamentară importantă. Situația acestora devine una complicată pentru că în cameră descoperă cadavrul unui bărbat. Pentru că raportarea acestui incident ar scoate la iveală relația de adulter dintre cei doi, protagoniștii se hotărăsc să ascundă corpul acestuia.

Planurile lor vor fi date, peste cap prin intervenția altor personaje, care transformă scena într-una plină de haz și suspans.

incurca-i-drace-980x534-spotlight-productii

Spectacolul „Solitaritate”, creat de Gianina Cărbunariu la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu se joacă duminica, de la ora 19:00.

Spectacolul face o cronică vie a României actuale. În „Solitaritate”, tânăra regizoare Gianina Cărbunariu vorbeşte despre discriminare, pierderea identităţii şi dezbinarea societăţii. „Fiecare dintre cele cinci scene ale spectacolului este o ficțiune inspirată dintr-o realitate sau dintr-un anumit tip de discurs public prezent în societatea românească actuală: de la zidul construit în Baia Mare pentru a separa comunitatea romă de șoseaua principală a orașului și până la marcarea din ce in ce mai radicală a diferențelor între categorii sociale, etnii, generații. Sub pretextul respectării unor convenții sociale și al salvarii cetățeanului, sunt inventate de fapt reguli noi menite să stigmatizeze diferența și să estompeze tot ceea ce ar putea să ne apropie. Mai grav decât radicalizarea discursului politic despre sărăcie – vazută ca o vină a celui incapabil să fie eficient – este faptul că acesta a contaminat spațiul public și riscă să devină o perspectivă normală, justă, perfect îndreptățită”, a declarat  Gianina Cărbunariu.

Solitaritate-©-dragos-dumitru-21-700x420

Teatru pentru cei mici

“Muzicanții din Bremen” este spectacolul de la Teatrul Gong la care sunt așteptați copiii sâmbătă, de la ora 18:00.

”Prin mijloacele tradiționale teatrului de păpuși a fost realizat spectacolul “Muzicanții din Bremen” în ideea de a păstra substanța inițială și specifică poveștilor cu dorința de a fi un mijloc de a ne gasi o cale spre izbandă, spre idealul droit”, spun organizatorii.

afis_muzicantii-din_bremen-270x242

”Sarea-n bucate” dupa Petre Ispirescu, este spectacolul de duminică, pe care ce mici îl pot vedea la Gong.

 Astfel, de la ora 11:00, în producția teatrului sibian lumea fantastică se întrepătrunde în lumea reală cu ajutorul Menestrelului, într-o aventură minunată ce vorbește despre iubire, adevăr și prietenie. Spectacolul se joacă atât cu păpuși, cât și cu actori la vedere și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

afis_sarea-n_bucate-270x270

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus