Marți,
18.11.2025
Parțial Noros
Acum
9°C

Dorin Crețu: ”Nu sunt pretențios la mâncare, așa că pot spune cu sinceritate că îmi place mult iahnia de fasole”

Dorin Crețu: ”Nu sunt pretențios la mâncare, așa că pot spune cu sinceritate că îmi place mult iahnia de fasole”

Dorin Cretu, directorul executiv al AJOFM Sibiu povestește că nu este o persoană care să facă mofturi la masă, iar unul dintre preparatele preferate rămâne iahnia de fasole, care îi place încă din copilărie.

”Îmi place iahnia, iar acum că este post am ocazia să mănânc mai des decât de obicei. Tatăl meu a fost preot și copil fiind, noi în casă respectam posturile, iar mama gătea des în post iahnie de fasole. Tatălui meu îi plăcea mult. Și de atunci îmi place și de-a lungul anilor nu a încetat să îmi placă, ba dimpotrivă, a rămas una dintre preferatele mele”, povestește Dorin Crețu.

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Ingrediente:

750-1000 gr de fasole uscată

2 cepe,

1-2 ardei iuţi roşii

2 morcovi,

1 cartof

1 ciolan afumat

cimbru, sare, ulei, ardei iute

3-4 căţei de usturoi zdrobiţi

ulei, pasta de tomate,

boia iute

Mod de preparare:

Fasolea se alege şi se pune la înmuiat de cu seară, a doua zi se va pune la fiert 45-60 de minute. Alături de fasole se curăţa şi se pune la fiert un cartof, se sărează şi se pune un pic de cimbru.

Separat se taie ceapa, se rad morcovii pe razătoarea fină, se zdrobeşte usturoiul se călesc legumele până devin aurii. Lângă legume putem să punem şi ciolanul după ce l-am scos de la fiert, cam 5-7 minute, se adăugă un pic de cimbru şi boia iute (după gust).

Ciolanul care este prefiert va trebui să îl mai fierbem un pic separat în alt vas iar când observăm că este fiert suficient aproximativ 10-15 minute, se poate scoate şi lasa un pic în aşteptare, după care se va pune lângă legumele din tigaie pentru a prinde gustul acestora, iar legumele gustul de afumătura.

Se scot ciolanul şi legumele după ce s-au călit şi se adăugă în oală unde fierbe fasolea, se încearcă mâncarea pentru a observa dacă mai trebuie sare sau condimente. Când este aproape gata fasolea se va muta în alt vas şi se va da la cuptor cam 15 minute. Tot atunci se adăugă şi pasta de tomate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 4762

Comentarii

2 comentarii

...

Acum 9 ani

Tot scrieti despre tot felul de bugetari ce le place sa manance dar suntem curiosi ce le place si unor privati. De exemplu ati putea sa-l intrebati pe dl.Carabulea daca ii place fasolea? Sau macaroanele ...?
Raspunde

andrei

Acum 9 ani

omu vorbea de iahnie de fasole de post si voi o bagati cu ciolanu ... no comment!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus