Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Dosarul "Motorina - Romgaz": Procurorii au găsit mai mult de o jumătate de tonă de motorină

Dosarul

Procurorii medieșeni au găsit 600 de litri de motorină, stocați la cinci dintre adresele la care au făcut ieri percheziții, în dosarul în care angajați ai Romgaz sunt suspectați că au sustras combustibil din rezervoarele mașinilor cu care mergeau pe teren.

Percheziții au fost efectuate și la sediul Sucursalei de Intervenții Reparaţii Capitale şi Operaţiuni Speciale la Sonde (S.I.R.C.O.S.S) din cadrul Regiei Autonome ROMGAZ SA Mediaş, unde erau angajați oamenii. Aceștia sunt "suspectați că, în cursul anului 2015, şi-au însuşit şi traficat, fără drept, cantități mari de motorină din maşinile cu care îşi desfășurau în mod uzual activitatea sau au sprijinit o astfel de activitate infracţională", spune Denis Dimitriu, purtător de cuvânt al Parcetului de la lângă Judecătoria Mediaș.

Perchezițiile s-au desfăşurat în 22 de locații din municipiul Mediaş, oraşul Dumbrăveni şi comuna Brateiu, fiind depistată stocată în 5 dintre locații cantitatea de aproximativ 600 de litri de motorină. Totodată de la sediul S.I.R.C.O.S.S. s-au ridicat diverse documente şi acte de gestiune.

Organele de cercetare penală ale Poliţiei Municipiului Mediaş au emis la data de 23.11.2015 ordonanţe de reţinere pe o perioadă de 24 de ore faţă de 7 dintre inculpaţi. Aceștia sunt acuzați de infracţiuni de delapidare sau complicitate la delapidare, fapte prevăzute de art.295 Cod penal şi pedepsite cu închisoare de la 2 la 7 ani. Faţă de alți 8 dintre inculpați s-a propus luarea măsurii arestării preventive, fiind sesizat în acest sens judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul  Judecătoriei Mediaş.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus