Luni,
25.10.2021
Cer Senin
Acum
9°C

Expoziție foto: Lumea văzută prin obiectivul a cinci polițiști | Video

Expoziție foto: Lumea văzută prin obiectivul a cinci polițiști | Video

Zece panouri pline cu fotografii realizate de cinci polițiști în timpul misiunilor desfășurate în afara țării, dar și în timpul liber, sunt expuse la parterul și etajul unu al Inspectoratului de Poliție Sibiu. Expoziția și-a propus să arate o altă latură a polițistului departe de uniforma și munca de zi cu zi.

Cosmin Brașov, Lucian Danciu, Ovidiu Țintilă, Ivănuț Alexandra și Gabor Doru sunt cei care au captat prin obiectivul aparatului diverse momente din locurile în care au fost. „Pozele realizate de mine sunt toate din Afganistan, în diverse locații. Am fost acolo doi ani și nouă luni și sunt mai multe locații de acolo care sunt ilustrate. Am încercat ca prin mai multe poze să arăt viața afganilor și să facem o comparație cu România. Ca o excepție de la regulă, pozele sunt realizate în timpul serviciului, în timpul deplasărilor spre baza unde eram cazați și secțiile de poliție unde ne desfășuram activitatea”, spune Cosmin Brașov, ofițer în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

DSC_2241 Acesta își amintește că pe atunci nu avea un aparat foto DSLR, ci un Nikon mic. În poze este și el surpins alături de doi colegi în convoi în timp ce se îndreptau spre misiune. „Am mers vreo 200 de km noaptea între două baze și eram în a doua mașină din convoi. Eu credem că suntem în siguranță și când l-am întrebat pe unul dintre cei de acolo dacă suntem safe, el a zis că nu, ca dacă e ceva în neregulă a doua sau a treia mașină va bubui”, își amintește acesta.

https://youtu.be/GQzoGRmAuV0

Și comisarul Lucian Danciu a suprins în fotografiile sale locurile pe care le-a vizitat în timpul liber. „Sunt poze din Delta Dunării, Alba Iulia, iar restul sunt peisaje din viața de la țară, porturi populare, dar și meșteșuguri. Sunt foarte multe zone din țară captate în fotografiile mele, dar în special, Ardealul”.

DSC_2247 DSC_2254

Panourile cu fotografii pot fi văzute doar astăzi, în cadrul evenimentului „Ziua porților deschise”. „Nu a fost o muncă ușoară să selectăm din toate fotografiile puse la dispoziție de polițiști, dar sperăm să fie cele mai reprezentative. Polițiștii au reușit prin fotografia lor să oprească timpul în loc, să redea emoții, sentimente, dar și momente din orașele pe care le-au vizitat”, a spus Luciana Balteș, purtător de cuvânt al Poliției Sibiu.

foto/video Silvana Armat

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus