Marţi,
27.09.2022
Ceata
Acum
9°C

Sistemul cardurilor de sănătate, din nou blocat. "E cea mai gravă problemă de până acum"

Sistemul cardurilor de sănătate, din nou blocat.

Pacienții au așteptat astăzi ore în șir, fie în fața cabinetelor medicilor de familie, fie la farmacii, pentru că softul cardurilor de sănătate este din nou nefuncțional. Oamenii spun că nu este prima dată când se întâmplă, dar, de data aceasta, au avut de așteptat mult mai mult decât de obicei.

Medicii și-au prelungit programul, ca să poată lua pacienții care au așteptat ore la rând. "Eu am stat o oră și jumătate, până când a reușit doamna doctor să intre în sistem și să îmi poată da reșeta. Acum mă duc la farmacie, dar sunt pregătită să aștept și acolo. de fiecare dată când nu a mers la cabinet, nu a mers nici la farmacie", spune Paula Kais, pacientă.

Sistemul prin care se eliberează rețete compensate, se fac bilete de trimitere și se validează consultațiile merge greu de săptămâna trecută, spun medicii. "Este o problemă foarte serioasă și această disfuncționalitate este, acum, cea mai gravă din tot ceea ce am întâlnit noi în ultima perioadă. E important ca  toată lumea să înțeleagă că nu e problemă nici cu calculatorul meu și nici cu calculatorul farmacistului, ci este sistemul, care funcționează foarte, foarte prost", spune președintele filialei Sibiu a Societății Medicilor de Familie, dr. Loredana Piloff.

De cealaltă parte, reprezentanții CJAS spun că nu este vorba despre un blocaj total, ci despre sincope în funcționarea sistemului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

alzara

Acum 6 ani

Deleanu , cerceteaza cat a costat serverul central care cedeaza cand se fac raportari ( incarcate prevazută ) .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus