Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Proiectul „Economie socială pentru o viață mai bună”

Proiectul „Economie socială pentru o viață mai bună”

Proiectul „Economie socială pentru o viață mai bună” este un proiect strategic, multi-regional (cu centre de implementare în trei regiuni de dezvoltare (Centru, Bucuresti-Ilfov, Vest) finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), Axa Prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale” DMI 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”.

Obiectivul general al proiectului

Dezvoltarea structurilor economiei sociale si consolidarea capacităților, competențelor și cunoștintelor pentru grupurile vulnerabile prin înființarea unui număr de cinci structuri de economie socială în regiunile București-Ifov, Centru și Vest și asigurarea asistenței necesare creării de 33 de noi locuri de muncă, din care 23 pentru persoane vulnerabile. Prin obiectivul general al proiectului se urmarește dezvoltarea unui număr de cinci SES-uri (structuri de economie socială) în regiunile București-Ifov, Centru și Vest și crearea de noi locuri de muncă pentru integrarea persoanelor vulnerabile pe piața muncii, asigurând totodată formarea profesională necesară a noilor angajați.

Obiective specifice

O.S.1 – Dezvoltarea structurilor de economie socială prin crearea unui număr de cinci structuri de productie și prestări de servicii în regiunile București-Ilfov, Centru și Vest; O.S.2 – Consolidarea capacităților, competențelor și cunoștințelor persoanelor vulnerabile prin crearea unui număr de 33 noi locuri de muncă şi instruirea acestora în meseriile specifice domeniului în care vor activa; O.S.3 – Promovarea economiei sociale ca un instrument flexibil și durabil pentru dezvoltarea economică și crearea de locuri de muncă prin derularea unei campanii de promovare cu scopul conștientizării și implicării corporațiilor, IMM-urilor, ONG-urilor și administrației publice în realizarea de investiții în domeniul economiei sociale și generarea de idei de afaceri fezabile. Asociația de Bun Gust - P2 - a înființat o structură a economiei sociale (SES) fără personalitate juridică în zona rurală a jud. Sibiu (Șelimbăr), unde s-au creat 10 (zece) locuri de muncă (șase dintre acestea se adresează persoanelor vulnerabile). Acest SES desfășoara activități specifice unei agenții de presă si au fost angajate 10 persoane (din care lase vulnerabile) pe următoarele posturi: Redactor Sef, Redactor Sef Adjunct, Director Publicitate, Asistent Publicitate, Fotoreporter 1, Fotoreporter 2, Redactor 1, Redactor 2, Redactor 3, Asistent Marketing, care se încadreaza în grupurile țintă ale proiectului.

Întocmit, Ioana Andreea MIRCEA Expert economie socială

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus