Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Dezbatere publică pe tema autostrăzii Sibiu-Pitești. În cel mai bun caz lucrările încep în 2017

Dezbatere publică pe tema autostrăzii Sibiu-Pitești. În cel mai bun caz lucrările încep în 2017

Lucrările la autostrada Pitești - Sibiu ar putea începe la 1 ianuarie 2017, iar licitațiile vor putea începe în vara anului viitor, a declarat miercuri Dan Costescu, ministrul Transporturilor, în cadrul dezbaterii publice a proiectului de buget.

"Din păcate nu a fost demarată din timp ca să poată începe acum execuția. În acest moment noi am început procedurile pentru studiul de fezabilitate și încercăm să accelerăm, să devansăm programul pe care l-am primit, să-l aducem cât mai aproape de noi. (...) Sunt studii de fezabilitate pe capete. Ele trebuiau să se încheie la 15 decembrie în acest an. Consultantul extern ne-a recomandat să extindem această perioadă până la următorul termen, până la 15 iunie, pentru a nu grăbi acest lucru pentru că fuseseră sărite din cursul firesc al lucrurilor tocmai forajele geo care se pare că au fost problema la Orăștie — Sibiu. În vară vor putea fi demarate, după studiul de fezabilitate, licitațiile pentru proiectare și lucrări, iar asta înseamnă că la 1 ianuarie 2017 vor putea începe lucrările", a spus Costescu, citat de Agerpres.

El a precizat că una dintre probleme este insuficienta pregătire a proiectelor.

"Constatând acum problemele pe care le vedem cu Orăștie-Sibiu și cu celelalte lucuri care se demolează, am comparat cu ceea ce se întâmplă în alte țări și am observat că problema noastră este insuficienta pregătire a proiectelor. Vrem să ne grăbim. Avem o foame de autostrăzi, de drumuri, căi ferate, dar în dorința noastră sărim peste etape care, după, ne costă. Oricât de nepopular aș fi, eu o să rămân la convingerea că un lucru bine făcut înseamnă un lucru bine pregătit. În Germania, un stadiu de pregătire a unei autostrăzi și a unui obiectiv de investiții este de 4 ani, în România avem chiar un an și jumătate. Urmările se văd în segmente de genul Orăștie — Sibiu sau în alte segmente", a mai afirmat ministrul Transporturilor.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

mihai

Acum 8 ani

:) buna asta, f buna. Stiti cand o sa inceapa?. N-I-C-I-O-D-A-T-A !!
Raspunde

alzara

Acum 8 ani

Unele studii pot fi concomitent făcute; de fapt nu sunt bani .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus