Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Maricuța a demisionat. Surse: posibilul scop este de a scăpa de arest

Maricuța a demisionat. Surse: posibilul scop este de a scăpa de arest

A apărut ca o surpriză demisia lui Daniel Maricuța, din fotoliul de primar al comunei Șelimbăr, fotoliu pe care îl ocupă de mai bine de 15 ani. Demisia a fost citită în cadrul ședinței de marți a Consiliului Local Șelimbăr, ședință care a avut loc în lipsa lui Maricuța, arestat la domiciliu. ”Demisia nu a fost însoțită de vreo motivație, pur și simplu a fost anunțată”, arată unul dintre participanții la ședința ordinară.

Demisia lui Daniel Maricuța nu a fost semnată de acesta fără un motiv întemeiat, arată surse judiciare pentru Turnul Sfatului. Unul din aceste motive ar putea fi legat de interesul lui Daniel Maricuța de a scăpa de arest, fie el preventiv, fie la domiciliu. ”La cererea procurorilor de emitere a unui mandat de arestare pe 30 de zile sau de prelungire a arestului la domiciliu, Daniel Maricuța ar putea arăta că nu mai are nicio legătură cu funcția de primar, postură din care este acuzat că a beneficiat de foloase necuvenite”, arată surse judiciare pentru Turnul Sfatului.

Elena Scumpu, înlocuită cu Lenuța Cristea

Arestat la domiciliu în urma cererii procurorilor DNA care îl bănuiesc de luare de mită și constituire de grup infracțional organizat, Daniel Maricuța a fost suspendat din funcția de primar de către prefect, în data de 27 noiembrie 2015. Totodată, prefectul Sibiului a cerut viceprimarului Marius Grecu (de asemenea urmărit penal, dar aflat doar sub control judiciar) să delege atribuțiile funcției de secretar al Primăriei unei alte persoane, având în vedere că secretarul Elena Scumpu este, de asemenea, arestată la domiciliu. Atribuțiile de secretar al comunei Șelimbăr au fost preluate de către Lenuța Cristea, șefa serviciului juridic din cadrul Primăriei.

Citește și Dosarul Maricuța. În loc de-o poveste de Crăciun

De ce (nu) au fost arestați Maricuța & co?

 Ceilalți din Dosarul Maricuța

Dosarul Maricuța. DNA cere redeschiderea urmăririi penale

Dosarul Maricuța. DNA: un BMW X6 – șpagă pentru fiu, 61 de apartamente – șpagă pentru tatăl primar

Dosarul Maricuța. Interceptări: ”le arătăm un loc rău și să punem unde ne trebuie”

Dosarul Maricuța. De la falsuri cu pastă corectoare până la ”premii” de 100.000 de euro pentru renunțarea la procese

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

M

Acum 6 ani

Luați-i banii....altfel totul e apa de ploaie
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

Jos palaria in fata jurnalistului care a prezentat permanent acest caz publicului !
Raspunde

miercurea sibiului

Acum 6 ani

Dragii mei va rugam veniti si la Miercurea SIbiului. Nu va putem descrie ce se intampla aici. Un primarTroanca Ioan care face numai abuzuri da oameni afara din servicii daca nu-i convine a luat gradini in mod abuziv de la oameni a bagat gazul numai unde a vrut el daca a avut cu cineva ceva nu a lasat pe strada respectiva sa se bage gazul ameninta privatii ca le inchide afacerile face numai rau. Va rugam cercetati atent ca se acopera de hartii si faca nu poate o face prin amenintari asupra celor care stiu ceva. E un tiran.
Raspunde

Selimbareanul

Acum 6 ani

Fa o plangere la DNA curajosule!
Raspunde

M G

Acum 6 ani

27 Noiembrie 2011.????!!!!
Raspunde

Selimbareanul

Acum 6 ani

Asteptam demisia finului ,deasemenea membru in grupul mafiot, finul lui Maricuta care este viceprimarul Marius Grecu. Cat timp Marius Grecu a luat locul lui Maricuta ,primaria Selimbar este aservita doctorului Maricuta ! Apropo, stiti ca Maricuta este DOCTORAND.Doctor in furaciune si hotie.Sunt curios cine a fost indrumatorul hotului?
Raspunde

Sibianul

Acum 6 ani

Pe Marincuta nu-l intereseaza daca face puscarie, se astepta la asa ceva. Totul este o mare manipulare. Treaba-i simpla dintr-un salar de primar Marincuta nu poate justifica 80% din ce are. Asa ca ce mai conteaza o demisie. Ar trebui inchis si lasat in curu gol pe strada pentru a da exemplu....sau inchis si lasat cu toti banii pentru a da alt exemplu: gen Udrea....si multi altii. La cum merg lucrurile in tara asta sigur toti hotii astia vor avea Sarbatori Fericite!
Raspunde

Ioan

Acum 6 ani

Cum de-a reusit sa scape unul dintre primii anchetati de DNA, spagarul de Simon Maurer? Se cpnsidera ca X6-le nu a fost o spaga destul de mare?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus