Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Primăria Sibiu împarte patru sedii de partid. Pentru PPU, PPMT, PFDIN și BUN

Primăria Sibiu împarte patru sedii de partid. Pentru PPU, PPMT, PFDIN și BUN

Nu mai puțin de patru partide vor primi spații publice de la Primăria Sibiu, spre închiriere, pentru funcționarea organizațiilor județene, dacă aleșii locali vor încuviința prin vot acest lucru, în ședința de joi.

Potrivit proiectelor de hotărâre aflate pe masa consilierilor local, au cerut - iar Primăria Sibiu este dispusă să le îndeplinească cererile – spații pentru organizațiile județene Partidul Puterii Umaniste (PPU), Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Partidul Frontul Demnității și Identității Naționale (PFDIN) și Blocul Unității Naționale (BUN). PPU ar urma să primească un spațiu de 50 mp, situat pe strada 9 Mai, la nr. 11. În apropiere, la nr. 16 al aceleiași străzi, există un alt spațiu aflat în proprietatea municipiului Sibiu, cu o suprafață de 26 de mp, care este propus a fi alocat unuia din partidele care militează pentru autonomia pe criterii etnice – PPMT. Și tot pe strada 9 Mai, dar la numărul 20, ar urma să funcționeze sediul organizației județene a BUN, într-un spațiu cu o suprafață de 40 de mp. În fine, pentru PFDIN, executivul local propune alocarea unui sfert din spațiul de 101 mp situat pe strada Arhivelor, la nr. 2 (unde acum se află și sediul PRM). Contractele de închiriere ar urma să fie semnate pe o perioadă de cinci ani. Sumele cu care aceste spații sunt închiriate nu sunt deloc mari. Spre exemplu, potrivit prețurilor de acum doi ani, chiriile pentru sediile de partid funcționale în Sibiu (PSD, PNL, PER, PC etc) erau cuprinse între 84 și 239 de lei, lunar.

Cine sunt?

Organizația județeană a BUN este reprezentată de Eugen Rotărescu, cel care a condus într-o vreme și PRM Sibiu. Tot din PRM se trage și președintele PFDIN – Nicolae Enescu a fost și parlamentar al României Mari. În fine, tot un ”fost” este și președintele PPMT Sibiu – Ferencz Ernest este fostul președinte al organizației municipale a UDMR Sibiu. În fine, PPU este condus de Ana Ancuța Floroiu (foto principală), aleasă consilier județean acum trei ani, când era membru al fostului PC.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus