Sâmbătă,
29.01.2022
Parțial Noros
Acum
-6°C

Guvernul Chinei l-a premiat pe Constantin Oprean, președintele Senatului ULBS

Guvernul Chinei l-a premiat pe Constantin Oprean, președintele Senatului ULBS

Președintele Senatului Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean, a primit din partea Guvernului Republicii Populare Chineze Medalia și Diploma de Excelență pentru servicii remarcabile aduse dezvoltării Institului Confucius.

Distincția a fost oferită în cadrul celei de a zecea Conferințe a Institutelor Confucius de la Shanghai, eveniment organizat sub patronajul Președintelui Chinei, Xi Jinping, în perioada 6-10 decembrie 2015. Medalia și Diploma de Excelență au fost înmânate de doamna Liu Yandong, viceprim-ministru al Republicii Populare Chineze.

”În cadrul conferinței Forumului Președinților de Institute Confucius, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a prezentat lucrarea: ”Institutul Confucius din Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu: un pilon important al dezvoltării durabile”, un nou prilej de promovare a imaginii ULBS și a României, în lume. În cuvântul de deschidere a ședinței festive, doamna Liu Yandong arată că, în prezent, în lume funcționează peste 500 de Institute Confucius și 1000 de clase Confucius, în care sunt angrenați peste 44.000 de profesori care predau limba și cultura chineză”, au transmis reprezentanții ULBS.
Până în prezent au obținut testul de competență lingvistică în limba chineză peste 6 milioane de oameni.

China va învesti în afara Chinei, în următorii 5 ani peste 500 de miliarde de dolari americani. Unul din marile proiecte ale Chinei este construcția ”Drumului mătăsii”, cu implicații economice de care vor beneficia peste 65 de țări din Asia, Africa și Europa.

Cu acest prilej a fost înființată Fundația Internațională ”Prietenii Institului Confucius”, iar prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean a fost ales în conducerea acesteia.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

Ciuciuenlai

Acum 6 ani

Rog Guvernul Chinei sa privatizeze de urgenta Posta Romana:m-am c****t pe mine de frig saptamina trecuta,in Strand,pentru doua ceasuri contrafacute.Colac peste pupaza nici nu le-am vindut,dezolarea personala depasind-o cu mult pe a lui Smaug!Sa-ti fie rusine Dinu Patriciu!@Mihai Lupescu:Drama ar fi majora pentru oltenasii dornici de diplome dar si pentru tipografie!
Raspunde

Mihail Lupescu

Acum 6 ani

Unde sunt comentariile ??? RUSINE !!!
Raspunde

@Lupescu

Acum 6 ani

Au deranjat prietene.... Cenzura funcționează!!
Raspunde

@lupescu

Acum 6 ani

Au deranjat prietene.... Cenzura funcționează în continuare!
Raspunde

universitar

Acum 6 ani

Felicitări!
Raspunde

@lupescu

Acum 6 ani

Stim la comanda cui au fost șterse comentariile. S-a aflat prin targ......rușine TS ca va coborati la nivelul asta. Mare rusine.
Raspunde

gerula

Acum 6 ani

@ @lupescu : TS se coboara la niveulul asta ? Nu prietene, TS MEREU a fost la nivelul asta. Dupa chipul si asemanarea scribalailor care schingiuiesc hartia acolo.
Raspunde

Mihail Lupescu

Acum 6 ani

Trebuie scoase la lumina furturile constatate de echipa de contro l a ministrului ...din 2000---2010. Oare cine are copiile pv de constatare...furturile sunt de peste 7 (sapte )milioane de euro Dupa 2011 furturile depasesc orice imaginatie...maniu duse le stie ...dar a ciugulit si el sume enorme. OARE CINE MAI ARE CURAJ SA LE SCOATA LA IVEALA SI SA LE TRIMITA LA DNA?
Raspunde

Mihail Lupescu

Acum 6 ani

Incerc sa transmit un nou comentariu ...de ce ma blocati... Trebuie scoase la lumina furturile constatate de echipa de contro l a ministrului ...din 2000---2010. Oare cine are copiile pv de constatare...furturile sunt de peste 7 (sapte )milioane de euro Dupa 2011 furturile depasesc orice imaginatie...maniu duse le stie ...dar a ciugulit si el sume enorme. OARE CINE MAI ARE CURAJ SA LE SCOATA LA IVEALA SI SA LE TRIMITA LA DNA?
Raspunde

Mihail Lupescu

Acum 6 ani

Va rog sa repuneti comentariu desptr PREDA SI MITROPOLIT...in caz contrar nu o sa va simtiti prea bine !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus