Sâmbătă,
24.02.2024
Parțial Noros
Acum
12°C

Proiectul muzical LIPICIOȘII aniversează 3 ani de viață

Proiectul muzical LIPICIOȘII aniversează 3 ani de viață

Acum trei ani de zile niște actori sibieni s-au decis să pună bazele unui proiect care să îmbine teatrul cu muzica, performance-ul și poezia, cu instrumentele și buna dispoziție. Acum, în decembrie este luna aniversării pentru Lipicioșii, iar aceștia vor susține două show-uri pentru a marca acest moment.

Germenele aventurii numită Lipicioșii se regăsește în Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, atunci când în primăvara anului 2012, Bogdan Sărătean a regizat un spectacol-lectură (Camera Isabelei) în prezența autorului, Jan Lauwers de la NeedCompany. Muzica originală pentru spectacol a fost compusă de Claudiu Fălămaș. Succesul “coloanei sonore” a lecturii i-a determinat pe cei implicați în spectacol să iasă la public, într-un format inedit, care îmbina poveștile personale cu muzica live. Astfel s-a născut performance-ul „Despre vise și alte amăgiri” (primul show marca Lipicioșii), cu personaje precum Piticul Cioplitor de Sunete, Dada Embarasada, Matli Câinele Vostru și Mistrețul Cu Colții Degeaba. Prima ieșire la public a avutlocîn decembrie 2012, în Bohemian Flow Art & Pub din Sibiu. În distribuție puteau fi găsiți cei patru Lipicioși, Claudiu Fălămaș, Andrada Grosu, Bogdan Sărătean și Dan Țilea <Matli>. Spectacolul „Despre vise și alte amăgiri” s-a jucat și s-a cântat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, în cadrul Festivalului “25 de ore de teatru non-stop”, dar și pe scene din București, Timișoara, Vama Veche.

Concert pentru singurul locuitor din Engelthal Sunt de remarcat prestațiile trupei în spații neconvenționale, de genul bisericilor părăsite sau al castelelor, spații preferate de cei patru artiști. În vara anului 2013, artiștii sibieni au concertat în Engelthal, pentru singurul locuitor al satului, ciobanul Aurel. Chiar dacă între timp, ciobanul Aurel a părăsit și el satul, LIPICIOȘII au susținut încă două concerte în vara anului 2014 în biserica părăsită din satul Engelthal (Mighindoala), la invitația artistului plastic Tara Von Neudorf. În timp, LIPICIOȘII au adoptat și formatul de concert, putând fi văzuți live la festivaluri precum: HolzStock, Focus Festival, Huet Urban, Festivalul de pe Scări.

În 19 decembrie, la ora 20.00, LIPICIOȘII vor concerta în aer liber, în Cupola luminată de pe pietonala Nicolae Bălcescu, în cadrul SIBIU LIGHTS & MORE. Tot sâmbătă, aceștia se vor muta începând cu ora 22:00, în Imperiun Live unde vor susține un concert la care intrarea va fi liberă.

Mai multe detalii pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/lipiciosiiband

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus