Marţi,
08.10.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Maxim la Max

Maxim la Max

Sunt patru ani bătuți pe muchie de când n-am mai călcat pragul restaurantului Max cu scop de a așterne și câteva slove pe hârtie după. Că fără „misiune” din partea ziarului am mai tot fost și am tot degustat fel și chip din meniul stufos al restaurantului.

Nu de alta, dar la Max niciodată nu știi când dai nas în nas cu familia prezidențială. Și dacă primul om în stat mânâncă acolo, rău înseamnă că nu poate să fie. Ultima dată când am vizitat restaurantul era vară, am stat pe terasă și n-am dat prea multă atenție interiorului. Bilă albă mare primește pentru locul de joacă pentru copii. Puțini patroni de restaurante au înțeles că devine aproape musai să ai o asemenea facilitate. Iar locurile din Sibiu unde găsești și locuri de joacă le poți număra pe degetele de la o mână. Și faptul că găsești în restaurant suficiente separeuri în care să te poți desfășura fără să deranjezi sau să te deranjeze alții e o altă bilă albă.

De data asta nici n-am fost foarte incognito, ci la o masă mare, puternic populată cu personaje și probabil și foarte gălăgioasă. Prin urmare, bine pitită de restul clienților în separeul cu pian din spatele restaurantului, la etajul întâi. Am deschis balul cu un vin. Roșu, sec, bun foc și servit cum trebuie. Servirea este un nou punct în plus pentru restaurantul de pe Ocnei. Cei doi ospătari au vizitat masa de suficiente ori încât să nu ne lipsească nimic și paharul de vin să nu rămână gol, ceea ce era esențial pentru planul serii.

Photo 18.12.2015, 20 30 38

Pentru aperitive s-au ales trei feluri de platouri. Unul cu salamuri italienești, trei feluri de brânză, nuci și struguri, unul cu șunculiță fină, mozarella, rucola, roșii cherry și avocado și un al treilea cu o salată de caracatiță absolut delicioase, mai ales în combinație cu vinul.

Pentru felul principal fiecare și-a făcut de cap. Mie mi-a picat un mușchi de vită gătit mediu, cu sos de ciuperci și nuci și cartofi aurii pe lângă. Eu am avut puțin ghinion față de colegii care au ales același preparat iar mediul meu a venit ușor prea în sânge. Ceea ce nu m-a împiedicat să golesc farfuria. Cel puțin la mușchiul de vită nu cred că vreun alt restaurant egalează Max-ul.

Singurul regret e că la pianul  ăla nu se poate cânta. Că încingeam un chef de ni se ducea vorba până în curte la Palatul Cotroceni.

Photo 18.12.2015, 21 53 02

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

10 comentarii

x

Acum 8 ani

Macaronarul nu a trecut pe acolo sa se dea în stamba? Eu pe acolo nu mai calc pt ca elvețianul a dat acel loc unui străin ca romanii sunt rasă inferioară. La ai mare. Sa ne facă
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

restaurantul e subtirel si preturile sunt f f mari pentru ce ofera!!! probabil voua nu v-au luat bani si poate v-au mai pus ceva in plasa (in dulcele stil romanesc pe care l-au invatat!)...vad ca pe voi astia de la TS va obsedeaza chestia cu familia prezidentiala...eliberativa de tampenia asta...nu ne impresionati altfel decat negativ!!!
Raspunde

Huo macaronarii!

Acum 8 ani

Stie macaronarul textilist sa isi faca reclama! O uitat cum se comporta cand era la Einstein. Altii nu uita !!!......
Raspunde

Grup de turisti

Acum 8 ani

Unul din cele mai bune restaurante din sibiu. Parerea ta nu conteaza. Tu esti un nimeni, iar legat de preturi... Foarte bine. Nu trebuie sa vina tot 9 maiul la masa, dar stai linistit ca asa scump cum este.... Am fost de multe ori si nu am gasit mese libere. Frustrare placuta.... Pateticule (merci Remus de vorba asta) wink wink
Raspunde

lumineaza-ma

Acum 8 ani

Lumineaza-ma te rog, si spune-mi care este legatura intre "macaronarul" de la Max si Einstein?
Raspunde

Rares

Acum 8 ani

Am comandat muschi de vita si-am primit vrabioara de vita. Bucatarul habar nu are ce carne gateste. A venit si mi-a explicat ca el primeste carnea portionata ambalata in pungulite vidate fara eticheta. O chelnarita incerca sa-mi explice ca daca carnea de vita este macerata 3 saptamani la rece, nu conteaza daca-i vrabioara sau muschi, tot fraged se face. Auzind asta am ramas INTERZIS...
Raspunde

micula

Acum 8 ani

Voi, astia 3 "grei" corifei cu foamea in glanda, faceti de ras sleahta gazetarilor. Va pricepeti si la "basket", si la dirijat de parcat masini pe trotuar pe A. Iancu, si la mers pe contrasens cu bicicleta, si la fotografiat masinile concurentei (de fapt singurei publicatii locale de nivel mediu cat de cat) Tribuna pe trecerile de pietoni, si la drone. La gazetarie...mai aveti putin, dar parca progresati. Hai La Multi Ani ! ca pana la anul nu vreau sa ma mai "inervez" pe siteul asta greoi si alambicat facut pe bani europeni.
Raspunde

moftangiul

Acum 8 ani

Ce salarii aveti la TS de va permiteti sa mancati la restaurant?! caracatita? De-a dreptul gretos! nu erau mai buni erau niste caltabosi si carnati a la familia... Ca doar ardeleni suntem! Sau nu?
Raspunde

Ioan de la Ceaun

Acum 8 ani

Ați primit abonament lunar gratuit cu feluri de mâncare pe bază de sepii și de broaște țestoase la MAX?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus