Duminică,
11.04.2021
Cer Senin
Acum
15°C

O mare familie

Este într-adevăr foarte trist să mai închei un an în care re-descoperi că cei pe care i-ai ales sunt extrem de departe de a mima, măcar, interes pentru cei pe care îi reprezintă.

Este totuși îmbucurător faptul că încheiem un an în care spiritul civic al celor reprezentați dă semne de viață.

Dar nu ai cum să nu încerci tristețea deoarece a fost nevoie de o mare tragedie pentru ca acest spirit civic să mai dea semne de viață.

Numai dacă ai în spate resorturi politice sau antipatii clădite în timp nu ai cum să nu apreciezi ca un lucru pozitiv faptul că un sibian conduce România de un an.

Aspectul pozitiv, însă, nu îl simțim și în nivelul de trai, iar ”politica altfel” încă nu își face simțită niciun rezultat cu adevărat notabil.

Dar apar motive de satisfacție când vezi că Justiția intră, în sfârșit, și în ”cuibul” de la Șelimbăr, un real focar de corupție care afectează în mod direct viața sibianului de rând.

Doar că te încearcă groaza atunci când începi să pipăi rețeaua amplă din spatele grupului organizat din comuna învecinată Sibiului.

2015 este, până la urmă, un an la fel ca altul din ultimii mulți ani: aproape plat. Batem în continuare pasul mai mult pe loc, atât la nivelul ”macro”, cât și ”micro”. Adică, de exemplu, avem la fel de puține autostrăzi (ba, odată cu închiderea tronsonului dintre Săliște și Cunța, avem chiar mai puțini kilometri decât anul trecut), dar avem tot mai mulți prieteni și cunoscuți care parchează pe unde își doresc, deoarece ”nu le mai ridică nimeni mașina”.

Pizmuim ușor și aplaudăm cu greu. De admirație sinceră, nici nu vorbesc, suntem extrem de lipsiți de exercițiu în acest domeniu.

Ne punem speranța mereu în ceilalți, de foarte puține ori în noi. Cu toate că, în definitiv, suntem o mare familie. Una ce nu are, încă, nici 100 de ani. Mai avem timp să creștem, dar nu mai prea avem răbdare. Cu toate acestea, cel puțin pentru câteva seri, ne vom bucura sincer. De familie. Asta vă doresc.

 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus