Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Caravana privind drepturile copilului a poposit în 20 de localități din județ

Caravana privind drepturile copilului a poposit în 20 de localități din județ

În județul Sibiu, timp de o lună, s-a desfășurat Caravana privind drepturile copilului, activitate derulată în cadrul proiectului „Județul Sibiu mai prietenos pentru copii – autorități locale mai bine echipate, intervenții mai eficiente”, proiect finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10 - CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, ID proiect PEH022.

Caravana privind drepturile copilului, cu tema ”Părinți mai informați pentru copii fericiți, într-o lume în permanent schimbare”, s-a desfășurat prin deplasarea unei mașini în 20 de localități din județ, care au populație de etnie romă într-un procent mai mare de 10% din totalul locuitorilor. Caravana a poposit în orașele Copșa Mică, Dumbrăveni, Miercurea Sibiului și comunele Alțâna, Ațel, Bazna, Biertan, Blăjel, Brateiu, Brădeni, Chirpăr, Dârlos, Hoghilag, Iacobeni, Laslea, Merghindeal, Mihăileni, Moșna, Șura Mică, Târnava.

”Obiectivele caravanei au fost atât de cunoaștere a problemelor cu care se confruntă familiile cu copii, îndeosebi cele de etnie romă, cât și de promovare a drepturilor copilului în rândul părinților. Activitățile Caravanei au cuprins activități dedicate părinților și activități dedicate copiilor. Astfel, în fiecare din cele 20 de localități, Caravana a staționat pe o durată de cel puțin patru ore, perioadă în care specialiști în drepturile copilului au informat părinții, verbal și prin materiale promoționale, cu privire la drepturile copiilor și au identificat problemele care se confruntă aceștia în îngrijirea, creșterea și educarea propriilor copii, încercând să ofere soluții pentru rezolvarea acestora. Activitățile dedicate copiilor au cuprins jocuri și concursuri având ca scop fixarea cunoștințelor privind drepturile și obligațiile pe care aceștia le au. În cadrul celor 20 de evenimente au participat în total un număr de aproximativ 1000 de părinți și 2.000 de copii.

Proiectul „Județul Sibiu mai prietenos pentru copii – autorități locale mai bine echipate, intervenții mai eficiente” este implementat în perioada 7 mai 2015 – 30 aprilie 2016, de către Asociația SOS Satele Copiilor România, ONG cu experiență de peste 20 ani în județul Sibiu, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, instituția responsabilă de problematica drepturilor copilului la nivel județean.  Valoarea totală a proiectului este de 851.000 lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus