Luni,
05.12.2022
Cer Senin
Acum
0°C

TIR-istul băut care a provocat accidentul cu trei morți face Revelionul în arestul IPJ Sibiu

TIR-istul băut care a provocat accidentul cu trei morți face Revelionul în arestul IPJ Sibiu

Călin Aurelian Ursu, șoferul de TIR care a provocat accidentul de la Apoldu de Sus, în urma căruia trei persoane și-au pierdut viața, a ajuns în arest. Împotriva șoferului a fost impusă, inițial, măsura arestului la domiciliu, dictată de judecătorii de la Săliște.

Cazul a fost judecat la Săliște, pentru că accidentul s-a produs la Apoldu de Sus, localitate care intră în aria de competență a orașului. Procurorii au făcut însă contestație la Tribunalul Sibiu. Cauza s-a judecat ieri, iar magistrații au anulat decizia de la Săliște. "Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sălişte împotriva încheierii penale nr. 11/22.12.2015 pronunţată de Judecătoria Sălişte în dosarul penal nr.976/294/2015, pe care o desfiinţează şi rejudecând: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sălişte , şi pe cale de consecinţă: În temeiul art. 224, art. 226, art. 223 alin. 2 C.p.p., art. 202 alin. 1, 3, 4 lit. e C.p.p., dispune arestarea preventivă a inculpatului U C A, pe o durată de 30 zile, începând cu data punerii în executare. În baza art. 230 C.p.p. dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului U C A, conform prezentei încheieri. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă", se arată în încheierea instanței.

Șoferul de TIR a fost adus ieri, cu mandat, de la Bihor, în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, unde își va petrece următoarele 30 de zile.

Călin Aurelian Ursu conducea băut în noaptea de 21 spre 22 decembrie. A intrat cu viteză prea mare într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul direcției și a ajuns pe contrasens, unde a lovit violent un microbuz. Trei persoane care munceau în străinătate și se întorceau acasă de Sărbători și-au pierdut atunci viața, iar alte două au ajuns la spital.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus