Miercuri,
08.02.2023
Innorat
Acum
-6°C

Cardul de sănătate necesar și la Urgențe, cu excepția cazurilor în care pacientul e în comă

Cardul de sănătate necesar și la Urgențe, cu excepția cazurilor în care pacientul e în comă

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat la începutul anului că se analizează posibilitatea validării serviciilor medicale cu cardul de sănătate inclusiv în cazul urgenţelor. De la această regulă vor face excepție pacienţii care ajung la spital în comă sau într-o stare foarte gravă.

„Nu vorbim de asiguratul cu politraumatism, de cel în comă sau în stare foarte gravă, adică la urgenţa majoră de cod roşu. Vorbim de acele urgenţe mai mici, cum ar fi o durere de spate, de stomac sau de bilă. După ce pacientul a fost tratat şi urmează să fie externat, la plecarea din spital va fi utilizat cardul, astfel încât, dacă omului i-a fost rău şi nu s-a mai gândit la cardul de sănătate, luându-şi cu el doar buletinul, pentru că fără un act de identitate nu poate fi internat, la externare, cineva să-i poată aduce cardul la spital şi să fie validat serviciul. Este o analiză pe care o facem acum pentru anul 2016“, a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Mai multe aspecte în privința cardului de sănătate vor fi modificate în 2016. O modificare o va reprezenta proiectul extinderii cardului de sănătate inclusiv la asiguraţii cu vârstele mai mici de 18 ani, deoarece în prezent, cardul de sănătate se adresează doar asiguraţilor adulţi.

Foto: www.digi24.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

un cititor

Acum 7 ani

Dar, daca e mort mai are nevoie de card? O sa ne ceare card si la cimitir. Idioti ....
Raspunde

x

Acum 7 ani

Si daca nu locuiesc in orasul unde am nevoie de o urgenta? Raman internat pana vine cineva cu cardul meu de sanatate din orasul in care locuiesc?
Raspunde

mihai

Acum 7 ani

Si daca omul e singur? Pur si simplu nu are familie cine o sa ii aduca cardul? Alte aberatii CASS?
Raspunde

Cristof.

Acum 7 ani

Eu sunt singur și grav bolnav cu Tetrapareza Spastica status inferior Mielopoliradiculonevrita, Encefalopatie Sechelara,Cefalee Cronică,Incontinenta urinară. Eu nu am pe nimeni de la vârsta de 2 luni am fost abandonat,am trait in case de copii am terminat 1-16 clase,in urmă cu 11 ani am suferit un accident de muncă. Cu gradul (1) in capacitate de muncă, și Handicap (grav) mă deplasez foarte greu cu ajutorul a 2 carje bilaterale. In fine nu am venit să mă plâng dar spun că prin comentările lăsate exagerati,mulți cu comentări care nu au loc,vorbesc de comentarile mmenționate mai sus,eu port cardul de sănătate cu actul de identitate in buletin cu bani cu tot,și ori unde merg il port cu mine,in caz că se întâmplă ceva cu mine il am cu mine,așa să il porte fiecare in parte că mulți care nu sunt bolnavi ca mine nu il poartă cu ei,dar puneți răul in față, nu știți nici odată ieșiți afară dă o mașină peste dumneavoastră, sau ori ce se întâmplă, nu știți niciodată fiți precauți, și atunci nu o să aveți probleme. Sunt mulți care și exagerează cu comentări in care nu își au locul,eu mă internez tot din 3 in 3 luni sau de fiecare când boala de care sufăr se agravează și port cardul de sănătate așa cum port buletinul in care trebuie să il poarte fiecare in parte când pleacă de acasă, in caz că se întâmplă ceva,nu se știe niciodată cine Vă găsește lesinat-a pe stradă dă o mașină peste dumneavoastră, doamne ferește, cine va găsește să vă poată indentifica să anunțe apartinatori. In fine fiți precauți că se poate întâmpla de fiecare dată tocmai atunci,când vă uitați actul de indentitate. Dacă fiecare se pune in locul meu atunci o să fie precaut întotdeauna, și atunci nu o să mai aveți ce comenta,comentarii in care nu își are locul. Asta ii părerea mea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus