Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

În ultimul an, la spitalul sibian Polisano, au fost realizate premiere naționale, europene și mondiale

În ultimul an, la spitalul sibian Polisano, au fost realizate premiere naționale, europene și mondiale

În cadrul Spitalului European Polisano au fost realizate în anul 2015 nouă intervenţii chirurgicale în premieră naţională, europeană şi mondială, iar ”performanţele deosebite au fost posibile datorită unei echipe profesioniste de medici specializaţi în străinătate şi a dotărilor de ultima generaţie de care spitalul dispune”, spun reprezentanții spitalului sibian.

Printre premierele naţionale, europene şi mondiale realizate de echipele medicale de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară şi toracică se numără:

-primul implant de grefă vasculară biosintetica pentru un pacienţii cu arteriopatie realizat în Europade Est;

-prima intervenţie TAVI realizată pe cale transaortica în Europa de Est;

-prima intervenţie reuşită din România de tratament minim invaziv endovascular pentru disecţia de aorta;

-prima interveţie minim invazivă de plastie mitrală cu sistem Core Knot;

-prima reconstrucţie costală cu implanturi din titan realizată în România;

-primul remodelling de aorta din România pentru tratarea anevrismelor;

-prima intervenţie minim invazivă din România pentru tratarea stenozei congenitale severe, la un bebeluş de numai o luna.

De asemenea, Heart Team Polisano deţine şi numărul cel mai mare de intervenţii endovasculare realizate pentru corecţia anevrismelor aortice şi a disecţiilor de aorta din România, iar performanţele extraordinare i-au adus echipei inimii un loc în elită mondială a medicinei cardiovasculare, prin Conf. Dr. Victor Costache.

Dr. Victor Costache_director medical Spital Polisano

“Vrem să aducem României recunoaştere internaţională în domeniul chirurgiei cardiovasculare şi endovasculare, fapt pentru care am creat şi primul centru universitar de excelenţă în chirurgia cardiovasculară minim invazivă, terapia endovasculara şi afecţiunile cardiovasculare complexe din România. Prin colaborarea cu instituţii medicale internaţionale de prestigiu, oferim pacienţilor tratament la standarde europene şi studenţilor cea mai bună pregătire, în conformitate cu cele mai noi proceduri de tratament în domeniu“, a declarat dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano şi şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică.

Performanţe deosebite a realizat de asemenea şi echipa de Neurochirurgie. Au fost operaţi de la deschiderea spitalului peste 700 de pacienţi cu maladii ale sistemului nervos central şi periferic. În cadrul secţiei de neurochirugie au avut loc două premiere naţionale, reprezentate de rezectia unei tumori cerebrale folosind fluorescentă indusă de substanţă acidul 5-aminolevulinic (preparatul Gliolan) (Dr Matei Claudiu) precum şi de tratamentul minim invaziv al nevralgiei trigeminale folosind compresiunea cu balon (dr. Nistor Sofia). Printre cele mai mai mari performanţe se numără:

-intervenţii chirurgicale efectuate la peste 30 de copii, unii chiar nou-născuţi, imediat postnatal, cu malformaţii disrafice ale sistemului nervos (meningomielocel, meningoencefalocel), hidrocefalie sau tumori cerebrale

-20 de  pacienţi cu tumori cerebrale maligne, la care s-a practicat rezectia tumorală folosind tehnologia prin fluorescentă indusă de 5-ĂLA (Gliolan);

-abordul endoscopic transnazal transsfenoidal al tumorilor de hipofiză;

-tratamentul endovascular al malformaţiilor vasculare ale sistemului nervos;

-tratamentul minim invaziv al nevralgiei trigeminale utilizând compresiunea cu balon;

-intervenţii chirurgicale complexe în sfera vertebro-medulară, incluzând tumori medulare, vertebrale, reconstrucţii vertebrale.

“Secţia de neurochirurgie a Spitalului European Polisano funcţionează încă de la deschidere după un concept terapeutic modern fiind organizată după modelul din Germania unde am lucrat, în două centre: “Centrul de chirurgie a capului şi gâtului” unde activează neurochirurgi, oftalmologi, medici ORL, chirurgi specialişti în Chirurgia Oro-Maxilo-Facială, neuroradiologi, neurofiziologi, psihologi şi un “Centru de chirurgie spinală” în cadrul căruia lureaza în echipa, neurochirugi, ortopezi, radiologi. Brain Team reprezintă echipa implicată în tratamentul afecţiunilor cerebro-vasculare unde neuroradiologi conlucreaza cu neurochirugi. Tehnologia de excepţie de care dispunem incluzând mircroscop operator Zeiss Pentero 900 dotat cu filtru de fluorescentă, sistem modern de Neuronavigatie, aspirator tumoral cu ultrasunete, sistem de monitorizare neurofiziologică intraoperatorie, fluroscopie intraoperatorie, precum şi exerienta şi pregătirea echiperi noastre, ne permit abordarea întregului spectru al patologiei neurochirurgicale.   Echipa noastră de neurochirurgie este pregătită pentru orice caz medical, oricât de complex.“ a declarat dr. Claudiu Matei, medic primar neurochirurg şi şeful secţiei de Neurochirurgie a Spitalul European Polisano.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Gufi

Acum 8 ani

Excelent, dar cum spuneam la un articol tot despre Polisano: ce ne facem cu oamenii care nu își permit intervențiile astea? Îi lăsăm să moară ca pe niște câini? Trebuie să arătăm mai multă solidaritate ca societate și să punem pe picioare în următorii 10 ani (e un termen realist) un sistem medical performant accesibil tuturor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus