Joi,
23.09.2021
Parțial Noros
Acum
6°C

Curs de naștere naturală, fără durere

Curs de naștere naturală, fără durere

Venirea pe lume a propriului copil este una dintre cele mai importante experiențe din viața unei femei. Timp de nouă luni, perioada de sarcină, viitoarea mamă are parte de provocări și senzații noi, dar și de o mare bucurie, sentiment ce nu se compară cu nimic altceva din ce a trăit până atunci. Raluca Morar, directorul filialei Crucea Roșie din Sibiu, dar și educator prenatal al cursului ,,Renașterea cu Ditta Depner” vine în ajutorul gravidelor cu un concept complex despre nașterea naturală.

Fără frică și prejudecăți

,,Renașterea cu Ditta Depner” este, în primul rând, un nou concept despre nașterea naturală. O noțiune holistică ce abordează și pregătește pentru venirea pe lume a propriului copil toate structurile mamei, nu doar corpul fizic. Pentru viitoarele mămici, care vor să nască natural și care își doresc să afle cât mai multe informații și vor să fie cât mai bine pregătite din punct de vedere psihologic pentru cea mai frumoasă experiență din viața lor, modulul începe chiar din luna ianuarie a acestui an și va fi susținut în Sibiu de Raluca Morar, care în cursul anului trecut a devenit educator prenatal ,,Renașterea cu Ditta Depner”.  Pentru Raluca, acesta a venit exact la momentul oportun.  A ajutat-o mult atunci când a venit pe lume fiul său, Zian. ,,Din momentul în care am rămas însărcinată, mi-am dat seama clar că vreau să nasc în apă. Asta pentru că noi, atât eu, cât și soțul meu, suntem foarte prieteni cu apa. În vacanțe, petrecem foarte mult timp pe mare”, povestește Raluca Morar, foarte încântată despre aducerea pe lume a primului său copil. În timpul sarcinii a citit mult pe această temă, iar timp de două luni, atât ea cât și soțul ei s-au pregătit intens pentru mult așteptatul eveniment. Apoi au urmat și cursul Lamaze cu Ștefania Sămărghițan, singura doula (o persoană specializată care ofera sprijin fizic, sufletesc și spiritual în timpul sarcinii, nașterii și în primele săptămâni după naștere) din Sibiu. ,,Am urmat apoi un curs de hypnobirhting la distanță din Anglia și, pe ultima sută de metri, am urmat modulul Dittei care efectiv ne-a schimbat viața și percepția despre naștere. Ne-a făcut să înțelegem că acest corp al nostru știe ce are de făcut, trebuie doar să-i dăm voie să o facă. Am învățat că există un cocktail hormonal care contribuie în mod natural atunci când se produce venirea pe lume a propriului copil. Și noi trebuie doar să ne dezbrăcăm de prejudecăți și de teamă și efectiv să lăsăm nașterea să se întâmple. Tocmai de aceea, prin tot ceea ce am acumulat la aceste cursuri, în special la cel al Dittei, pot spune ca am născut fără să simt durere. Practic, aducerea pe lume a fiului meu a fost un moment magic”, este de părere Raluca.

20150810_100347

Ce este ,,Renașterea cu Ditta Depner” ?

Cursul ,,Renașterea cu Ditta Depner” te pregăteşte pentru momentul naşterii în mod corespunzător, mai ales, că, la ora actuală, există prea multă frică legată de acest subiect. Modulul este destinat ambilor părinți. Aici se vorbește despre acest lucru, ca şi proces de transformare profundă, prin care orice femeie renaşte, pentru a deveni cu adevărat mamă. Tăticii vor fi mai entuziaşti după absolvirea acestuia şi vor şti cum să se implice, atunci când vine pe lume copilul lor. Vor scăpa, de asemenea, de frici şi de prejudecăţi. Pentru cei interesați, aici găsesc un set complet de aplicaţii practice, de la diverse metode de relaxare, la meditaţii sau vizualizări ghidate.  Modulul este interactiv, iar educatorii parentali sunt pregătiți să răspundă oricăror întrebări venite din partea cursanților.  ,,Trebuie să precizez pentru cei care vor participa la acest curs, faptul că în momentul nașterii trebuie să avem încredere în personalul medical. Pentru că, dacă este nevoie de intervenția medicilor, pentru că viața mamei sau a bebelușului este în pericol, aceștia trebuie să intervină și trebuie lăsați să își facă meseria”, explică Raluca.

Informații și tehnici

Pentru viitori părinți, participarea la acest curs înseamnă în primul rând o înţelegere profundă asupra domeniului naşterii naturale. Înveţi practic ce şi cum să faci pentru ca această experiență să fie cât mai plăcută. Potrivit educatorilor parentali este un modul fără tehnici şi metode învechite sau depăşite. ,,Este un curs premium, complex, în care viitori părinți beneficiază de un număr dublu de ore, faţă de majoritatea celorlalte module prenatale. Este vorba de 30 de ore de predare”, precizează Raluca Morar. Acesta durează patru zile, respectiv două weekend-uri. Va începe la 8.30 și se va termina la 17,00, cu pauză de ceai și de prânz. Pentru ca toți cei care își doresc să poată participa, organizatorii vin și cu altă variantă de program: 10 întâlniri succesive a câte 3 ore, seara de la 18,00-21,15, de asemenea cu pauză de ceai. În cadrul unui curs, numărul maxim de participanți este de 10 cupluri. Prețul unui modul este de 1. 000 de lei și include în mod obligatoriu, atât cartea, cât și CD-ul ReNașterea. Pentru detalii, cei interesați pot suna la numărul de telefon 0733 324 955 sau la e-mail nanamorar@yahoo.com și pe facebook la Nana Morar.

Casetă

Cine este Ditta Depner?

Ditta Depner este o mămică fericită a doi copii frumoşi, născuţi pe cale naturală, acasă şi cea care a adus în 2010, pentru prima oară în România, ,,HypnoBirthing”, metoda Mongan. Până în prezent s-a implicat în mai multe acţiuni menite să schimbe viaţa mamelor. Este membru fondator al asociaţiei care se ocupă cu drepturile acestora ,,Mame pentru Mame”. Este doula sau însoţitoare la naştere pentru viitoarele mămici care au nevoie de sprijin psiho-emoţional în procesul naşterii, acreditată de către Michel Odent. A ajutat la acreditarea în Braşov a singurei maternităţi din România ca ,,Spital prieten al Naşterii”, după programul internaţional al IMBCI.

Claudia Buidan

de Claudia Buidan

Social
Telefon:
0766.811.789.

Comentarii

1 comentarii

Ioana

Acum 5 ani

Suupppppper
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus