Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Fundația Polisano: șase bolnavi din familii defavorizate operați gratuit

Fundația Polisano: șase bolnavi din familii defavorizate operați gratuit

Patru copii cu malformații grave și care provin din familii defavorizate vor fi operați cu ajutorul Fundației Polisano. Lansată în decembrie 2015, fundația are ca scop facilitarea accesului la tratamente și intervenții chirurgicale a persoanelor cu situații financiare precare și care au nevoie urgentă de ajutor. Luna aceasta au fost deja operați doi pacienți aflați în stare gravă, iar în februarie, sunt programați alți patru copii, toți cu probleme de sănătate grave.

”Primii doi pacienți are au fost tratați au amânat operațiile deși au fost selectați în decembrie, căci au vrut să treacă sărbătorile și de aceea au fost operați săptămâna trecută. Comisia s-a întrunit și a doua oară și a făcut o selecție a dosarelor. Alți doi copii vor fi operați în februarie și până atunci vor mai fi selectați doi, astfel în februarie medicii vor opera patru copii care provin din familii defavorizate și au probleme de sănătate grave care necesită intervenții chirurgicale de urgență”, spune Cătălina Costache, director executiv al Fundației Polisano.

Fundația beneficiază de o rețea de parteneri de renume mondial în domeniul medical, care include peste 20 de medici și asistenți medicali din cinci țări: Franța, Suedia, Irlanda, Anglia și Statele Unite ale Americii. Prin intermediul fundației, cazurile medicale cu situații sociale dificile beneficiază de sprijinirea finanțării intervențiilor atât parțial, cât și total, în funcție de specificitatea fiecărui caz și de fondurile disponibile.

”Un copil abandonat la maternitate, care s-a născut în 22 decembrie, avea nevoie urgentă de intervenție și a fost ales imediat de comisie și urma să fie operat în februarie, dar din păcate starea lui de sănătate a fost foarte fragilă și copilul a murit. De aceea aș vrea să le reamintesc celor dispuși să ajute că acești copii au nevoie de operații cât mai repede și, câteodată, o operație făcută cu o săptămână mai devreme duce la salvarea unei vieți, iar dacă nu este făcută cât mai repede, poate să fie prea târziu pentru acest copil. Sunt pacienți în stare gravă din alte județe care nu au găsit medici care să se ocupe de ei și noi am găsit sprijin la câțiva medici foarte inimoși de la Spitalul Județean Sibiu care i-au preluat. Noi colaborăm și cu medici de la alte spitale, nu doar de la Polisano, scopul este să ajutăm cât mai mulți oameni și pentru aceasta avem nevoie de sprijin, atât de la medici specialiști, cât și de la sibienii care vor să ajute oamenii grav bolnavi și care au nevoie de intervenții chirurgicale dificile și costisitoare”, mai spune Cătălina Costache.

Fundația are în lucru primele cazuri grave de malformații ale inimii. Unul dintre acestea este cazul unei fetițe de 15 ani, din Brăila, diagnosticată de la vârstă de doar 6 luni cu insuficientă pulmonară. Fetița este unul dintre cei trei copii ai familiei, toți diagnosticați cu malformații cardiace, dintre care unul a decedat din cauza acestei afecțiuni. Aceasta a beneficiat în 2010 de implantare de conduct Contegra în Germania, însă ulterior a dezvoltat o regurgitare pulmonară care cauzează un deficit de pompare a sângelui din cavitățile drepte ale inimii în circulația pulmonară. Această situație duce la obosirea progresivă a mușchiului inimii, ceea ce poate conduce în timp la agravarea simptomelor de oboseală și dificultăți respiratorii, în faza avansată putând cauza decesul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus