Marţi,
27.09.2022
Parțial Noros
Acum
17°C

Comisia de Etică a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu l-a audiat astăzi pe Doru Poiană

Comisia de Etică a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu l-a audiat astăzi pe Doru Poiană

Doru Poiană, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, actualmente profesor la Facultatea de Drept, a fost audiat vineri de către membrii Comisiei de Etică a ULBS. Poiană face parte din cei cinci profesori universitari implicați în scrierea unor lucrări științifice de către persoane aflate în detenție.

"În această dimineață a avut loc ședința Comisiei de Etică a a ULBS, în cadrul căreia a fost prezent conf. univ. Doru Poiană. Hotărârea Comisiei va fi redactată și prezentată în integralitate către mass media în cursul zilei de luni, 1 februarie", potrivit unui comunicat remis vineri de ULBS.
Din cei cinci profesori universitari chemați să fie audiați, trei s-au prezentat la comisie, iar ceilalți doi — Mitropolitul Ardealului și prodecanul Facultății de Inginerie — au preferat să transmită în scris punctele lor de vedere.

Unul dintre cei doi profesori care au fost prezenți marți la Comisia de Etică a ULBS, Gligor Ciortea, a dat o declarație scurtă presei, la ieșirea din sală. Întrebat dacă a scris cartea vreunui deținut sau a coordonat-o științific, Ciortea a răspuns jurnaliștilor: "Nu am scris cartea, nu am coordonat-o". Ciortea este directorul general al Departamentului pentru Învățământ la Distanță și Frecvență Redusă.

Prezentă marți, în fața Comisiei de Etică, conf. univ. dr. ing. Mirela Stanciu de la Facultatea de Știinte Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului nu a dorit să răspundă întrebărilor presei.

Comisia de Etică a ULBS nu deține cele cinci lucrări științifice ale deținuților, printre care și cartea lui George Becali, "Iubirea milostivă și mântuitoare", lucrare pe care Mitropolitul Ardealului neagă că ar fi coordonat-o științific. Surse oficiale au declarat pentru AGERPRES că această lucrare a lui George Becali ar fi fost corectată de călugări de la schitul românesc de la Muntele Athos.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Mircia

Acum 6 ani

Pai cum altfel ... Uitati-va la procurorul Calin Tatu ...la 40+ de ani are deja de 15 ani vila in centru , porsche cayenne turbo si fraierii.... sa vedem daca turnul posteaza comentarii adevarate si la obiect...sau sunt slugi ....
Raspunde

Pfoaii

Acum 6 ani

Tropolitu'mai presus de oricine si orice!Duceti-va in pacat cu comisia voastra de etica, pe mine ma chemati?eu nu raspund numai in fata lui Dzeu.O mai existat unul...odata.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus