Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

”Praful minune”. Străzile de pământ s-au transformat în valuri de noroaie | Foto și video

”Praful minune”. Străzile de pământ s-au transformat în valuri de noroaie | Foto și video

”În decembrie (2015 – n.r.) au venit să ne petecească și să îndrepte străzile cu un strat de piatră după care au pus niște... cred că e praful ce a rezultat din mărunțirea pietrelor. A fost bine la un moment dat, până când zăpada s-a topit și s-a format nămol”, își începe sesizarea un locuitor al cartierului Lazaret. Omul face referire la trei străzi din cartier (Luceafărului, Ecaterina Varga, Corneliu Diaconovici), străzi de pământ, unde în cursul anului trecut au fost executate, la comanda Primăriei, lucrări de scarificare (lucrări de îndreptare și refacere a străzilor de pământ), în cadrul unui contract cu o valoare 900.000 de lei, fără TVA. Însă, după cum arată și locuitorii din zonă, în loc ca lucrările să le ridice confortul, acestea au dus la formarea unor adevărate valuri de mocirlă.

”După ce au pus acel strat de piatră spartă, au mai venit cu acel praf. Era peste tot. Iar după ce au venit ploile, totul arată după cum vedeți. Ca în lumea a treia. Mai bine ne lăsa pietrișul care era înainte, căci mi se pare inuman să stai tot timpul cu cizmele la poartă, astfel ca atunci când mergi undeva să le încalți pentru a te mai feri cât de cât”, arată Florentina, locuitoare a străzii Luceafărului. Prin fața casei ei, mașinile merg încet, pentru a nu stropi trecătorii care își calculează fiecare pas chiar și pe trotuare. Alături de o parte din vecini, Florentina a semnat zilele trecute o petiție în atenția administrației locale.

Lucrări în garanție

Potrivit reprezentanților Primăriei Sibiu, lucrările de scarificare de anul trecut au fost prost executate. Și, fiind în garanție, vor cere constructorilor să intervină. ”Lucrările de scarificare pe străzile Luceafărului, Ecaterina Varga, Corneliu Diaconovici și pe celelalte străzi aflate în aceeași situație au fost executate necorespunzător de către constructorul contractat. Fiind în garanție, Primăria Sibiu a dispus remedierea situației, pe cheltuiala constructorului. Dat fiind faptul că vremea permite execuția lucrărilor, constructorul va interveni pe aceste străzi începând de marți, 2 februarie”, se arată în răspunsul transmis Turnul Sfatului de către Primăria Sibiu.

Contract de 900.000 de lei

Lucrările de scarificare pentru străzile de pământ din Sibiu au fost contractate în mai anul trecut, pentru suma de 896.226,29 lei, fără TVA. Contractul a fost încredințat de Primăria Sibiu firmei Geiger Transilvania, care trebuia – potrivit anunțului făcut de primărie – să termine scarificarea străzilor de pământ din Sibiu în termen de patru luni. ”Contractul (…) prevede execuţia de lucrări de scarificare şi reprofilare cu adaos de material pietros urmată de compactare pe o suprafaţă de 75.000 de metri pătraţi. Contractul prevede de asemenea plombarea gropilor izolate de pe străzile de pământ pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi”, anunțau în primăvara anului trecut reprezentanții Primăriei Sibiu.

Străzi ce urmează a fi asfaltate

O parte din străzile de pământ transformate acum în zone mocirloase urmează a fi modernizate din cele 15 milioane de euro, împrumutate anul trecut de Sibiu de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Potrivit anunțurilor administrației locale, dintre cele trei străzi mai sus-menționate, Luceafărului și dr. C. Diaconovici urmează a fi prinse într-un astfel de pachet de modernizare. Pe cele două străzi vor interveni, în cursul acestui an, și cei de la E.On Gaz pentru modernizarea rețelei, potrivit unui anunț făcut de companie.

 

strazi pamant noroi (4) (Copy) strazi pamant noroi (1) (Copy) strazi pamant noroi (3) (Copy)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

29 comentarii

beton

Acum 8 ani

sabotaj in cartierul lui nelu' cindrea
Raspunde

Jos Mafia!

Acum 8 ani

Alooooo...astea-s strazi din Sibiul anului 2016 sau de prin catunul Dobarca? rusine iohannis,fodor,cindrea,sitterli si celorlalti care au condus si conduc orasul..da-ti-va demisia sifonarilor!!!
Raspunde

vecinu

Acum 8 ani

Geiger a livrat praful minune, pe cele trei strazi na a fost nici un utilaj de la ei, lucrarea este compromisa 100% iar garantia de buna executie reprezinta 10% dintr-un contract.unde mai punem disconfortul creat ?
Raspunde

ionescu ciprian

Acum 8 ani

Sunt multe strazi ca si cele din imagini...sa va fie rusine ... si mai aveti nesimtirea sa mai candidati la vara ! intai trebuia sa asfaltati strazile astea si pe urma sa va construiti poduri noi si cartiere rezidentiale ,hotilor !!! CIPI.
Raspunde

Van dyk

Acum 8 ani

Acum trei ani fix trimiteam acestui ziar si primariei un set similar de poze si petitie. Fostul primar si actual prezident ne asigura ca disconfortul nu va mai dura mult. Au trecut 3 ani si e mai rau. Si inainte de astia 3 ani au trecut inca vreo 40.
Raspunde

...

Acum 8 ani

Pentru el nu a mai durat mult :) ca a fost ales si a plecat din catun. Se referea la disconfortul lui cand a zis asta :D
Raspunde

Locuitor

Acum 8 ani

Strada Plevnei e la fel,daca nu mai rau.Langa cele mentionate,dar vad ca nu se spune nimic despre ea.
Raspunde

Dorel

Acum 8 ani

mergeti sa vedeti cum arata strada stefan luchian, zona calea poplacii. mocirla pana la genunchi. Felicitari conducerii acestui oras. oare pana cand mai puteti fura? va vine rasplata cat de curand.
Raspunde

...

Acum 8 ani

Bine-ar fi sa vina rasplata aia odata...
Raspunde

Sibian

Acum 8 ani

Si str. Malinului e la fel, poate mai rau deoarece e in panta. Lucrare prost facuta pe bani multi. Asteptam remedierea lucrarii, dar cu mai mult simt al raspunderii. Promisiuni de asfaltare avem de vreo 3 ani, timp in care se tot fac, tot felul de improvizatii.
Raspunde

Maria

Acum 8 ani

Strada VIORELELOR din cartierul Terezian e la fel , avem si noi promisiuni de asfaltare , au fost asfaltate doar strazile paralele.
Raspunde

Gogu

Acum 8 ani

Ce mai zicim de strada Lupeni. Acum ai nevoie de barca ca s-o traverzezi.
Raspunde

Camelia

Acum 8 ani

Si pe strada Preot Bacca este la fel. S-au facut numerose sesizari dar in zadar!
Raspunde

Radu

Acum 8 ani

La fel e si pe Ana Ipatescu. Sa vedem cum remediaza.
Raspunde

Herman G.

Acum 8 ani

Nu va mai vaitati milogilor ca strazile voastre nu arata mai bine. Doamna primar a facut si face tot trebuie ca lucrurile in Sibiu sa mearga cat mai bine. Va treziti mereu sa comentati si nimic nu va convine. Bravo Dna Primar, de la mine aveti un mare vot la alegeri. Ich wünsche Ihnen viel Glück!
Raspunde

...

Acum 8 ani

Herman G. Troll?
Raspunde

Gogu

Acum 8 ani

@Herman G - Si doar cu marele tau vot ramane. E de ajuns.
Raspunde

Mimi

Acum 8 ani

Herman G !!! Ce îți dă ție dreptul să-i faci milogi ???? A sunat careva la ușa ta, să ceară pomană ???? Măsoară-ți cuvintele omule, dacă ești OM !!!! Si strada Săcel (în prelungirea ei) este de necirculat !!! Noroi până la cer si curent electric până la jumătatea străzii. Plătim impozite pe o stradă de nimic !!! Si repet : le plătim pentru că suntem obligați -altfel plătim penalități. Noi nu putem riposta ptin neplată !!!!! Rușine !!!
Raspunde

Normalul

Acum 8 ani

Si cand te gandesti ca sunt multe orase resedinta de judet care demult nu mai au strazi de pamant si care n-au platit bani negrii pentru publicitate mincinoasa asa cum a facut sasu Johannis timp de 9-10 ani pentru a afla lumea despre Sibiu si implivcit despre el...
Raspunde

Traian

Acum 8 ani

La fel este si pe str. Aviator Gheorghe Banciulescu din cartierul Veterani. Rusine Primaria Sibiu !!!!
Raspunde

Eli

Acum 8 ani

Dar de ce sunteti stat de revoltati ca strazile acestea nu sunt asfaltate. Locuiti acolo? Eu una eram mult mai linistita ca d strada mea nu era asfaltata si nu mergeau masinile cu viteza. O sa se rezolve....toate deodata nu se poate. Rabdare!
Raspunde

mihai

Acum 8 ani

Bun, este primavara si pe o strada de pamant este noroi, mare surprza. Pot face aia ce vreti acolo, pana nu se va asfalta nu se rezolva problema (se aduce noroi de pe alte strazi si oricum nu e ok).
Raspunde

@Herman.G

Acum 8 ani

Milog esti tu bai fraiere pupincurist!!
Raspunde

Elisabeta

Acum 8 ani

In data de 02.12.1014 am trimis o plangere cu tabele semnate de catre cetatenii strazii Ecaterina Varga, primariei Sibiu, apoi am revenit in 04.02.2015 pentru ca nu am primit nici un raspuns. Pozele di acea perioada aratau chiar mai groaznice decat acum.In final am primit un raspuns si ca in fiecare an aduc tractoare ,tavalug sa mai indrepte ceva.Dar toate acestea consider ca sunt surse de cheltuire a banului public care nu rezolva problema ,ba mai si creaza suspicini ca este un mijloc usor de a fura .Cine controleaza cat se pune si cat se lucreaza cu adevarat.O capitala cultural europeana ar trebui sa aiba cel putin strazile asfaltate ca sa fie acces la circulatia turistilor in Sibiu sa aiba acces la cultura.Este prima carte de vizita a orasului.E ca o casa nematurata in care inviti oaspetii la un tort. RUSINE HERMAN.G cre jigneste locuitorii strazilor neasfaltate care platesc impozit ca si cei de pe strazi asfaltate . RUSINE si la Eli cea care a lasat comentariu lamentabil nu cea care are pensiunea Eli
Raspunde

Corneliu

Acum 8 ani

Elisabeta, Pe strada respectiva nu vine nici un turist, ce naiba sa vada acolo. Toate strazile pe care circula turistii sunt asfaltate. A, ca oamenii platesc impozit si nu li se asfalteaza strada, asta e alta poveste. Teoria ta cu turistii e subreda.
Raspunde

Johannis

Acum 8 ani

Am depus ieri o sesizare la primarie 3 feb, in 30 de zile astept raspuns acasa...sunt curios daca nu uita bosorogii ca in primaria aia nu vezi un tanar care sa stie sa vorbeasca, is toate bunghinele de 60 de ani care gafaie toate de grasime si de indopate ce sunt.
Raspunde

anonim

Acum 8 ani

Principatele unite cea cu vulcanizarea e la fel ca si celelalte strazi dar vad ca de aceasta nu e mentionat nimic.rusine sa va fie.cu minciunile voastre...au spus ca odata ce ingheata acel praf va ramane asa nu va mai vi noroo.rusine nici la sat nu este un asemenea dezastru ca la noi.nu vă va mai vota nimeni din cauza minciunilor.
Raspunde

Mirela

Acum 8 ani

Strazile varului, mozaicului si granitului sunt in aceeasi situatie, dar nu avem ce face, vara ne inecam de praf, iar cand ploua ramanem impotmoliti.
Raspunde

Ovidiu

Acum 8 ani

Str Anul 1907 e groaznica. Ar trebui sa nu mai platim nici o taxa.. la ce fac astia cu oameni!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus