Vineri,
09.12.2022
Innorat
Acum
9°C

Muzeul Național Brukenthal aduce prima expoziție Picasso la Sibiu

Muzeul Național Brukenthal aduce prima expoziție Picasso la Sibiu

După aproape doi ani de eforturi, Muzeul Național Brukenthal din Sibiu aduce vara aceasta la Sibiu prima expoziție semnată Pablo Picasso. Sibienii și turiștii vor putea vedea lucrările originale în Palatul Brukenthal din Piața Mare, pe durata a aproape trei luni. Lucrările semnate Pablo Picasso vor sosi la Sibiu la sfârșitul acestei primăveri și vor putea fi admirate până în toamna acestui an. Directorul muzeului sibian a declarat pentru Turnul Sfatului că o astfel de expoziție reprezintă un eveniment extraordinar din punct de vedere al impactului pentru public, însă pentru muzeu este doar unul dintr-o serie lungă de proiecte curente. ”Pentru public este un lucru deosebit, însă pentru noi reprezintă o stare de normalitate. O nouă stare de normalitate. Lumea trebuie să se obișnuiască, să înțeleagă rolul unui muzeu. Noi promovăm cultura de cel mai înalt nivel. Totul este în spiritul pe care Brukenthal la promovat, el a vrut liniște, a vrut să promoveze cultura esențială. Prin asta ne evidențiem, prin evenimente de cea mai înaltă calitate. O expoziție Picasso reprezintă unul dintre proiectele curente ale muzeului, noi avem multe mai multe în desfășurare, avem proiecte de cercetări arheologice, de supraveghere, avem proiecte editoriale, foarte multe cărți apar sub egida noastră”, a declarat Sabin Adrian Luca, directorul general al Muzeului Național Brukenthal. Primele negocieri pentru a aduce la Sibiu lucrări de grafică Pablo Picasso au debutat încă din 2014, însă costurile unei astfel de expoziții sunt foarte mari, tocmai de aceea a fost nevoie de timp. ”Este vorba despre lucrări de grafică, dar mâna artiștilor se vede. Nu vă puteți imagina ce costuri imense sunt pentru o expoziție Picasso”, spunea, în urmă cu doi ani, Sabin Adrian Luca. Mai multe detalii despre ce creații Pablo Picasso vom putea vedea la Sibiu, orarul de vizitare sau prețul biletelor urmează a fi făcute publice în viitorul apropiat. Muzeul Național Brukenthal a făcut o tradiție în ultimii ani din a aduce la Sibiu expoziții semnate de mari artiști ai culturii universale. În urmă cu doi ani sibienii și turiștii au putut vedea în Palatul Brukenthal din Piața Mare gravuri semnate Salvador Dali, iar anul trecut gravuri după lucrări originale ale lui Albrecht Dürer. Toate au fost foarte bine primite de vizitatori. Spre exemplu, expoziția „Salvador Dalí, Divina Commedia” a reușit să atragă aproximativ 300 de vizitatori pe zi. Aceasta a avut un regim de vizitare separat de celelalte lucrări și expoziții din Palatul Brukenthal. Datorită interesului foarte mare programul de vizitare a fost extins, tocmai pentru a putea satisface cerințele tuturor celor interesați.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus