Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Penultimul primar ales al Sibiului:  ”Orașul e sufocat. Afaceriști, neamuri și cumetrii...”

Penultimul primar ales al Sibiului:  ”Orașul e sufocat. Afaceriști, neamuri și cumetrii...”

Dan Condurat, primar al Sibiului în perioada 1996-2000, susține că Sibiul se dezvoltă, dar datorită inerției, nu în urma unui plan elaborat de administrație.  ”Din punct de vedere administrativ, Sibiul este unul din cele mai îndatorate orașe din țară, cele mai mari împrumuturi făcute la Banca Mondială și BERD. După calculul mele noi suntem îndatorați pe următorii 30 de ani. E o chestiune dovedibilă. Și acum, cu bani de împrumut, tot prostul poate să facă. Administrația cere altceva: administrația cere taxe și impozite mici și afaceri legale ale orașului cu terții. La noi se fac doar cu firmele germane. Punct”, spune Condurat.

Rugat să spună din poziția sa de fost primar al orașului care sunt principalele probleme cu care se confruntă Sibiul, Condurat a făcut o listă scurtă: infrastructura de apă-canal, drumuri, dezvoltare imobiliară. ”În infrastructură, orașul suferă la instalația de apă și canal. Sunt de o sută și ceva de ani instalații în Sibiu. Țevi puse acum zeci de ani nici nu mai au pereți, apa curge prin pereți. Mai ales la conducta de 600. Dacă luăm de pe site-ul municipiilor, avem cea mai scumpă apă și aia e din cădere, pentru că avem avantajul că apa vine prin cădere. La asfaltări, și acum după 25 de ani mă acuză pe mine pentru străzile de pământ. Dacă nu era Cindrea mai erau străzi de pământ și acum în Lazaret. Doar că locuia Cindrea acolo s-au asfaltat străzile. Spun că s-a asfaltat cu părtinire, în funcție de personalitățile care stăteau în zonă. Asta nu are treabă cu democrația. Nu există un program coerent de dezvoltare a orașului de când am plecat eu din primărie. Se fac lucrări sectoriale. Sibiul e sufocat, autorizațiile de construcții date anapoda, fără gândire, pe interes Tot terenul primăriei, cea mai mare bogăție a orașului s-au vândut la prețuri modice. Și iau exemplu numai prețurile din zona aeroportului și dinspre Ocna Sibiului. O batjocură. Sibiul are o dezvoltare, dar nu datorită administrației. Dacă raportăm la costul unui apartament se făceau cel puțin trei cartiere noi în Sibiul, raportat la bugetul Sibiului. Sunt salarii mari în primărie și foarte mulți angajați. În plus, societățile înființate pe lângă Consiliul Local sunt pline numai de afaceriști și de neamuri și cumetrii. Se poate dovedi chestia asta. Banii pe care îi realizează nici nu poate acoperi cheltuielile pe care le au. Ar fi mai multe”, a concluzionat Condurat.

Fostul primar susține că există la nivel local o conspirație care o va aduce în continuare în fruntea orașului pe reprezentanta FDGR, Astrid Fodor. ”Întâi, o chestiune de ordin politic și apoi discutăm și administrație. E o mare rușine pentru Sibiu ca toate formațiunile politice au achiesat la protocolul propus de FDGR, doamna Fodor și domnul maestru președinte al României să fie candidați de formă, să câștige ea. O primă dovadă e nominalizarea domnului Răzvan Pop din partea PNL”, a mai spus Condurat.

Dan Condurat a ajuns primar al Sibiului în urma alegerilor locale din 1996, când l-a devansat în turul doi pe candidatul Uniunii Social-Democrate, formată din FSN și PSDR, Romeo Marius Trifu. Condurat a câștigat cu un procent de 55,33%, peste 36.000 de voturi.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

25 comentarii

George Munau

Acum 6 ani

asta s-a gasit sa vorbeasca? :))))
Raspunde

xyz

Acum 6 ani

Nu credeam ca o voi spune vreodata, dar sunt perfect de acord cu Dl. Condurat. A spus lucrurilor pe nume, chestiuni pe care altii nici nu se gandesc sa le abordeze ca poate isi pierd functiile sau pentru ca poate deranjeaza prea multi "status-quo-ul" orasului.
Raspunde

Klaus

Acum 6 ani

Daca asta a reprezentat Sibiul cu ani in urma...,nu-i de mirare. La cat de "rupt" e de realitate... Se pare ca s-a trezit dintr-o "coma profunda" sau poate si-a reluat vechiile metehne si a vorbit in plina mahmureala....
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

singura "mare" realizare a "d-nului Condurat" in timpul mandatului de primar a fost sa asfalteze trotuarul din fata cabinetului de avocatura al sotiei...asa ca sa nu ne mai plictiseasca cu tampeniile de mai sus!!!
Raspunde

Free_ag

Acum 6 ani

Domn Condurat , hîc , ai o cinzeaca, hîc , din partea mea ,hîc . Hai la mai mare ( sau la mai multe? ) ;)
Raspunde

Cici Namol

Acum 6 ani

S-a si gasit cine sa vorbeasca, in 4 ani ca primar, nu a facut nimic!
Raspunde

@Cici

Acum 6 ani

Cum n-a facut nimic.... Uita-te mai bine in poza..... Ce zici? ....
Raspunde

D

Acum 6 ani

De ce il mai bagati in seama pe condurat? A facut doua lucruri in 4 ani: S-a apucat de strada Stefan cel Mare pe care a terminat-o Johannis si a scos scaunul in fata primariei darapanate de pe Victoriei care a fost modernizata la exterior de Johannis.
Raspunde

Belgianu

Acum 6 ani

Sa nu vorbeasca,tocmai el care în perioada când era primar,le-a impus unor belgieni şi olandezi,unul dintre ei fiind prieten de familie cu mine,care doreau să deschidă o fabrică în zona vest, că dacă vor semnătura lui trebuie să îi dea un Mercedes nou,asta înseamnă nesimțire,rușine să îi fie,alcoolic avar ce este el.Ar trebui să se ascundă şi să nu mai iasă în public cu asemenea comentarii!
Raspunde

condurat dan

Acum 6 ani

postacii de serviciu, tradatori de neam si tara sumt la datorie
Raspunde

M

Acum 6 ani

Asta vorbește?pai el n-a făcut absolut nimic....nici drumuri , nici modernizări ,parcuri si nici credite....zero pe linie......
Raspunde

dan

Acum 6 ani

cea mai mare realizare a lui condurat a fost dublarea caii de rulare pe soseaua alba iulia,construind si alipind noul pod peste cibin,la cel vechi,nicidecum ce ati spus voi mai sus
Raspunde

Dan Capitan

Acum 6 ani

Intr-adevar, Condurat e ultimul care ar trebui sa vorbeasca; totusi in mare parte are dreptate. Iar daca ceilalti tac malc, trebuie cineva sa spuna lucrurilor pe nume. In ultima campanie electorala de la locale, Cindrea si Cazan, chiar insistau sa nu fie deranjat Johannis. Pai cu asemenea gandire nu se va face politica coerenta la Sibiu nici peste 20 de ani...
Raspunde

glykos

Acum 6 ani

Chiar daca are dreptate este ultimul cu drept la critica ( dupa câinele meu mort ) .Rușinea PNȚ - cd și a Convenției Democrate promovat de un alt impostor Gavril Dejeu.
Raspunde

John

Acum 6 ani

@glykos...tu cam aduci la comentarii cu "raposatul" alzara de pe TS?!?..si cam are dreptate per ansamblu prietenul lui Bachus -Condurat!:)))))
Raspunde

vio

Acum 6 ani

De asemenea nulitati e prea mult sa zici ceva si de rau . . .
Raspunde

Ciprian Bardan

Acum 6 ani

Singurul merit a lui Condurat e ca nu a facut nimic. A era sa uit ia facut loc liber , sau mai bine zic partie lui Johannis catre primaria Sibiu, Pt Oras nu a facut nimic. A tot Schimbat la cosuri de gunoi pe Balcescu si a inceput primaria unde acum e Ramada. Si trebuie spus ca daca misca un pic poate nu iesea Johannis primar. Dar atunci sibienii s-au scarbit de tot de Conventie, PSD oricum nu a fost iubit vreo data la Sibiu.
Raspunde

Solomon

Acum 6 ani

Poate ca are dreptate in multe privinte,domnul Condurat!Imi ramane insa in minte o intamplare din vremea cand domnia sa era primarul Sibiului.S-a organizat atunci cu elevi din scolile sibiene "Drumul Iancului"- o excursie tematica in judetele Hunedoara si Alba.Dupa primul popas,la Tebea,domnul Condurat,care ne insotea, a fost "rapus"nu de Iancu ci de Napoleon, lasandu-ne intr-o situatie de-a dreptul stanjenitoare si penibila!Asa ca,multumesc!
Raspunde

justitiarul

Acum 6 ani

Nici Condurat nu a fost usa de biserica dar acum din pacate spune lucrurilor pe nume chiar daca nu vine cu dovezi concrete pe care desigur le are de vreme ce face astfdel de afirmatii. Nu dau decit in exemplu : Alexandru Fodor fiul vice primaritei actual primar interimar este director executiv la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Asociaţia de Apă Sibiu”, având ca membri 23 de localităţi din judeţul Sibiu, un municipiu din judeţul Braşov (Făgăraş), cu un salarut de 5.000 lei lunar. Si nu este decit un exemplu. Poate la alegerile din iunie sibienii se vor destepta din somnul ratiunii si vor schimba atit consiliul local cat si primarul.
Raspunde

Vasile

Acum 6 ani

N-a castigat alt mandat pentru c-o-ndurat destul sibienii in primul...
Raspunde

x

Acum 6 ani

Fix Condurat ne da explicatii despre cu_etrie si f_rt :)))))))
Raspunde

Parazitu'

Acum 6 ani

Condurat? De pe ce pozitie comenteaza lacheul asta? Pe langa faptul ca e depasit rau mai e si penibil. La fel de rau. Amice, esti total pe langa subiect. Inertie? La tine de ce p.la mea nu mergea nimic nici macar din inertie? V-ati frecat toti cu degetetele la maro si acum veniti sa dezbateti. Sa va frec in spate de impotenti!
Raspunde

Simailuaoguraderachiu

Acum 6 ani

Veneau învestitori nemți din Germania și el din Sibiu până la aeroport întârzia...dar eșarfă cu tricolor nu o uita pusă peste părul ciufulit!!! Halal exemplu de conduită!!!
Raspunde

Teo

Acum 6 ani

Vorbeste un primar care nu a facut nimic bun pentru Sibiu-asemeni lui Lis sau Halaicu la Bucuresti-apartinand unui partid care a saracit tara.
Raspunde

sibianulTurnisorean

Acum 3 ani

Domnule Condurat - pana una alta ar fi mai bine poate, sa explicati sibienilor cum s-au facut cadou Bisericii orthodoxe toate locurile publice din cartiere unde puteau sa planteze repede o cruce, si apoi sa cladeasca repede o biserica.... luand pana si copiilor micul teren de joaca intre blocuri (de ex in Turnisor...) - si asta se pare ca s-a intamplat in ultimul moment cu atributii de primar, scurt timp inainte sa parasiti nu tocmai onorabil functia de primar al Sibiului.. In schimb pe celelalte biserici crestine sibiene, urmarite si suprimate de regimul comunist, ia-ti tot dus cu zaharelul daca nu v-au adus donatii destule, ia-ti amagit ca le rezolvati nevoia evidenta si imperioasa de spatiu... Chiar si atunci cand au venit cu propuneri clare de spatiu potrivit liber - ati refuzat, invocand tot felul de motive false sau ati refuzat fara a da o explicatie,ptr ca asta v-ati putut permite atunci - la urma a vazut toata lumea de ce ati tot refuzat: :ptr ca pregateati pe la spate marea lovitura in favoarea bisericii orthodoxe.. Asta a fost si este orice altceva - numai crestin sigur NU ESTE. Faptele astea si altele ale dvs. vorbesc dela sine - numai e nevoie sa le calificam noi domnule Condurat! Le vede si le stie tot Sibiul - si din pacate sant tragice - inclusiv ptr biserica orthodoxa din Sibiu - partenera acestui "deal", acestor afaceri necurate: ticluite cu grija in spatele usilor inchise si apoi transpusa in practica la miez de noapte..(ultima noapte in functie de primar?). Nu ar fi mai potrivit poate, sa va dati mai putin cu parerea la temele astea care evident va depasesc si sa reflectati mai mult la opinia lui Dumnezeu in ce va priveste - daca credeti in EL cum pretindeti?.. In orice caz un lucru e clar: aceasta donatie-afacere cu biserica orrthodoxa nu are de-a face nimic nici cu Dumnezeu, nici cu biserica lui Dumnezeu, si nu are nimic de-a face nici cu orice se numeste crestin - orice ar zice ORICINE altcineva.. Recomandare: Nu va amagiti daca va onoreaza vre-o fatza bisericieasca pentru ceea ce ati facut in interesul lor - in final raul si duplicitatea vor ramane ceea ce sant - iar dvs purtati vina si responsabilitatea ptr ele, ptr contributia si implicatia in ele. Dumnezeu NU cladeste pe asemenea temelii compuse din miselii, >> altcineva are asemenea mentalitate si strategie... o vedem la tot pasul in lume - si ii vedem destule ori si urmarile triste.. Asta ati lasat in urma dvs in timpul functiei de primar domnule Condurat - situatii triste in Sibiu.. Iar acum orice, ati zice domnule Condurat - oamenii vin cu placere in oras, vin pelanga turisti straini si clase de scoala sa viziteze orasul, e curat, noaptea luminat - iar in oras te poti misca fara sa trebuiasca sa ai mereu grija ca esti furat, sau ca esti pandit de securisti sau mia stiu eu cine.. Acum pana una alta e placut sa mergi la Sibiu - o spun sibienii si o spun deopotriva musafirii la Sibiu: Si credeti-ma nu-i plateste si nu-i favorizeaza nimeni cu ceva ca sa aiba opinia asta.... ci pur si simplu este asa.. Si asta este frumos.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus