Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
-0°C

Metoda „Accidentul” face în continuare victime: un bărbat a fost păgubit de 3.000 lire

Metoda „Accidentul” face în continuare victime: un bărbat a fost păgubit de 3.000 lire

În 21 februarie, un bărbat a sunat la Poliția Municipiului Mediaș sesizând faptul că a fost victima unei înșelăciuni prin metoda „accidentul”.

Victima, în vârstă de 55 de ani, domiciliată în municipiul Mediaș, le-a povestit polițiștilor faptul că în aceeași zi, în jurul orei 11:20, a fost apelată telefonic de o persoană de sex masculin care a pretins că este medic, iar fiul său îi este pacient, fiind implicat într-un accident rutier. Falsul medic a pretins bani pentru operația fiului victimei, iar pentru a intra în posesia sumei de bani i-a spus victimei că o persoană îl va aștepta în zona Spitalului Municipal Mediaș. La locul indicat de apelant, victima s-a întâlnit cu un bărbat căruia i-a înmânat 3.010 lire. La aproximativ 20 de minute după ce banii au fost predați intermediarului, victima a fost din nou apelată telefonic de către aceeași persoană pentru a-i fi returnată suma, motivând ca s-a produs o eroare, stabilind și un loc de întâlnire.

”Întrucât bărbatului i s-a părut suspect cel de-al doilea apel, a sesizat Poliția Municipiului Mediaș. Polițiștii s-au mobilizat cu operativitate, s-au deplasat împreună cu victima la locul stabilit pentru returnarea banilor, însă nu s-a prezentat nimeni. Polițiștii Biroului Investigații Criminale Mediaș continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune”, spun reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Pentru a preveni victimizarea prin această metodă, poliţiştii sibieni recomandă atenţie întrucât păcăleala este simplă şi nu necesită o documentare prea riguroasă din partea hoţilor. De asemenea, aveţi în vedere următoarele aspecte:

  1. Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, dându-i un telefon! Solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare! În acelaşi timp, apelaţii 112 pentru a cere asistenţă! Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici Parchetul, nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier.
  2. În cazul unui accident, nu există noţiunea de plata a unor despăgubiri, decât în urmă unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări.
  3. Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dv. şi să afle detalii despre familie sau vecini.
  4. Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, care se presupune că au bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.

Foto: www.viata-libera.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus