Maria Radu, directorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Sibiu spune că știe să aprecieze preparatele cu orez, de la orezul cu legume, până la preparatele asiatice pe bază de orez.
”Îmi place mult orezul cu legume, dar merg des și la restaurantele asiatice unde au preparate delicioase cu orez. Mai merg în Sibiu în anumite locații cu preparate asiatice, dar îmi și găstes acasă destul de des”, spune Maria Radu.
Orez cu legume
Ingrediente:
-o cană orez
-3 căni apă
-4-5 linguri ulei
-un morcov potrivit
-câteva ciuperci proaspete
-un ardei gras verde sau roșu
-un mărar tăiat fîn
-sare, piper, vegeta
Se spăla orezul în mai multe ape și se lasă la înmuiat.
Se rade jumătate din morcov, iar jumătate se toacă mărunt.
Ardeiul și ciupercile se tăie feliuțe.
Se călesc legumele în ulei.
Se pune orezul în apa cu sare la fiert. Când e fiert pe jumătate se adaugă și legumele călite.
Spre sfârșit se pune mărarul , piperul și se potrivește gustul cu sare și vegeta.
Foto: retete.unica.ro
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 3214
Ultimele comentarii
Acum 8 ore
Periscop
Acum 9 ore
Excelent +1
Acum 9 ore
Bastiu
Acum 9 ore
Aci Duțu
Acum 10 ore
Emil