Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Elevii de la Brukenthal și-au propus să curețe Cibinul de gunoaie. Mergem să-i ajutăm?

Elevii de la Brukenthal și-au propus să curețe Cibinul de gunoaie. Mergem să-i ajutăm?

Mai mulți elevi și profesori de la Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal”, reuniți într-un club cu aspirații ecologice, și-au propus ca în data de 9 aprilie să adune gunoaiele de pe malurile Cibinului.

Inițiativa este a elevilor de clasa a IX- și a X-a, iar proiectul se desfășoară în colaborare cu ONG-ul ViitorPlus.

”Ei au venit cu propunerile, la clasă, având de ales între mai multe activități cu teme ecologice. Într-un final a rămas în discuție acțiunea de ecologizare a malurilor Cibinului, însă trebuie să înțelegeți că noi, profesorii, suntem doar coordonatori, întreg proiectul le aparține, copiii se ocupă de atragerea voluntarilor, de planul de desfășurare, au mers pe teren și au cercetat zona”, spune Claudia Munteanu, profesoară de biologie la colegiul sibian.
Până în prezent ideea elevilor a găsit ecou la sediul sibian al Direcției Apelor Române, care vor sprijini acțiunea din 9 aprilie cu saci menajeri, mănuși de protecție și suport logistic. Propuneri de colaborarea urmează să fie trimise, zilele acestea, primăriei Sibiu, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și altor instituții locale. De altfel, elevii s-ar bucura să aibă alături la acțiunea de ecologizare cât mai mulți sibieni, astfel încât râul să fie curățat pe distanță cât mai mare.
”Ei privesc acest proiect ca pe o provocare, noi ca societate nu suntem încă obișnuiți să selectăm deșeurile, așa cum am văzut că se întâmpla în Germania, spre exemplu, încă de acum mulți ani. Noi ne dorim ca ei să conștientizeze de la o vârstă cât mai fragedă că trebuie să avem grijă de mediul înconjurător”, a declarat Cristina Sava, profesoară de limba engleză și coordonatoare a proiectului.
Până la sfârșitul săptămânii trecute din cadrul Colegiului S. v. Brukenthal se înscriseseră voluntari 18 elevi dornici să ajute la curățenie. Numărul lor va crește cu siguranță în zilele următoare. Aceștia au realizat și vizite pe malurile Cibinului, în urma cărora au stabilit că vor începe ecologizarea din zona Pieței Cibin și vor curăța cât de mult pot.
”Am fost împreună cu ei când au cercetat zona. Se poate face foarte mult, dar depinde și de câți sibieni vor veni să ajute. Pentru început am stabilit zona dintre Podul de Piatră și Piața Cibin, având în vedere și accesul copiilor către apă și siguranța lor”, a declarat Delilah Florea, profesoară de informatică.
Oricine este interesat să se alăture elevilor în acțiunea lor este rugat să contacteze secretariatului Colegiului Național ”Samuel von Brukenthal”. Puteți ajuta fizic, în ziua de 9 aprilie, sau cu donații ori sprijin logistic. Scopul final este să avem un Sibiu mai curat.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus