Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Proiect de lege: Defăimarea țării sau a națiunii române va fi pedepsită cu închisoarea

Manifestările publice săvârşite cu intenţia de a defăima ţara sau naţiunea română ar putea fi pedepsite cu închisoarea după ce a fost depus un proiect de lege depus la Senat de un grup de parlamentari PSD, PC şi UNPR, anunță Mediafax.

Iniţiatorii acestei legi vor reintroducerea în Codul Penal a infracţiunii de „defăimare a ţării sau a naţiunii'', care ar urma să fie pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani. În expunerea de motive, aleşii invocă evenimentele care au avut loc la Târgu Secuiesc de 1 decembrie 2015, faptul că tot mai mulţi cetăţeni de alte etnii consideră Ziua naţională a României ca zi de doliu sau că personaje istorice au fost spânzurate simbolic.

„Aceste manifestări secesioniste şi iredentiste, aceste instigări la crima de leznaţiune nu fac parte din sfera dreptului la liberă expresie, ci pot fi considerate acte pregătitoare care pun în pericol securitatea naţională. (...) Suntem în situaţia în care Codul Penal al României pedepseşte infracţiuni cu un pericol social foarte redus cum este «abuzul de încredere» în timp ce crimele de leznaţiune sunt pedepsite cu o banală amendă contravenţională" motivează iniţiatorii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 897

Comentarii

4 comentarii

sibian

Acum 8 ani

deci nu mai poti spune ca cersetorii ne fac de ras in strainatate, ca defaimezi natiunea, poti in schimb sa cersesti, ca nu defaimezi nimic, cersesti de foame.
Raspunde

@@@

Acum 8 ani

Asta suna a: Oricine injura Presedintele, pedeapsa cu inchisoarea. Suna cunoscut ? :) O dam din extremist in extrmism, nu-i a buna..... ''Aceste manifestări secesioniste şi iredentiste,...'' dar promisiunile Regatului Romaniei, la 1918-20, Transilvaniei, unde sunt ?
Raspunde

Odin

Acum 8 ani

E o mică mică diferență între: oricine în înjură pe președinte (care e un personaj temporar într-o funcție) și o națiune/țară. Dacă nu există aceasta diferență și cele doua entități se suprapun (ca în cazul lui tătuca Len/Stal/Putin) atunci avem mari, mari probleme!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus