Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Chioșcul de la Zoo, închiriat de o firmă înființată de zece zile. Cu peste 4.000 de euro pe lună

Chioșcul de la Zoo, închiriat de o firmă înființată de zece zile. Cu peste 4.000 de euro pe lună

Înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului pe 11 martie 2016, SC Nicadi Zoo SRL este firma care, zece zile mai târziu, a participat și câștigat licitația organizată pentru închirierea chioşcului şi terasei din incinta Zoo Sibiu, pentru o perioadă de cinci ani.

Licitația este una care a trezit interes destul de mare în rândul comercianților din Sibiu, având în vedere că de la un preț de pornire 2.859,90 de lei, s-a ajuns la un preț final (cel ofertat de SC Nicadi Zoo SRL) de 19.100 de lei pe lună, pentru chiria chioșcului de lemn și terasei aferente. Firma nou înființată a mai participat la licitație alături de alte cinci societăți, iar pasul de pornire al licitației a fost de 100 de lei, astfel că pentru finalizarea acestei proceduri a fost nevoie de mai bine de 160 de ”strigări”. ”În luna aprilie, după ce vor parcurge toate demersurile de obţinere a avizelor şi autorizaţiilor de funcţionare, firma câştigătoare va deschide această unitate, la timp pentru debutul sezonului cald”, informează reprezentanții Primăriei Sibiu, într-un comunicat de presă.

Potrivit datelor Oficiului Registrului Comerțului Sibiu, SC Nicadi Zoo SRL, are doi asociați cu participare egală: Nicolae Mihăilă și Adrian Petru Voicu. Dacă Mihăilă este la prima societate în care participă ca asociat și administrator, Voicu mai este prezent în alte două societăți cu același obiect de activitate (baruri și alte activități de servire a băuturilor): SC Premier Fan SRL, respectiv No Stress SRL (ambele pe pierdere în ultimul an pentru care Ministerul Finanțelor a publicat rapoartele contabile).

La licitația pentru închirierea chioșcului și a terasei de 170 de mp au putut participa orice fel de persoane juridice române sau străine, care nu sunt în dizolvare, lichidare sau faliment și care nu au datorii la bugetul de stat, la cel al asigurărilor sociale sau la cel local. Totodată, nu puteau participa la licitație firmele care au câștigat alte contracte de închiriere organizate de Primăria Sibiu sau oricare alt serviciu din subordinea CL Sibiu, dar nu s-au prezentat la semnarea contractelor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

DCI

Acum 6 ani

Profesionisti oamenii! Firme vechi pe pierdere,probabil cu un munte de datorii -facem firma noua si gata,am indeplinit conditiile impuse de desteptii din primarie,pentru care criteriile de selectie sunt o limba straina! 19100 lei/luna???? Ce vindeti?Droguri???
Raspunde

Lascu Nicu

Acum 6 ani

Asemenea caiete de licitatii doar tembelii din Primaria Sibiu pot face. Este imposibil sa platesti o asemenea chirie lunara pentru asa un chiosc.
Raspunde

ex

Acum 6 ani

Este simplu. Nu ne intereseaza cat de mare este chiria. Deschidem, vindem cat e sezon fara sa platim chirie, amanand-o, dupa care profitul nefiscalizat intra in buzunarul asociatilor iar firma pe pierdere si fara sa plateasca chiria intra in insolventa. Cat castiga primaria? Maxim o luna chirie.
Raspunde

George

Acum 6 ani

Mda , de parca primaria din Sibiu ar fi altfel .Numai in mintea unora , dar nu conteaza , important e ca imaginea primariei e ca ar fi din "Alemania". Vin alegerile , noi mergem la vot , ei se fac ca muncesc in folosul nostru , noi ne facem ca ii votam..... Ca apoi numara ei voturile ... Si tot asa ... Cred ca nici marile restaurante fastfood nu si-ar permite o asemenea chirie . Asa imi dau seama ce boi au gandit licitatia asta , in loc sa faca un concurs de proiecte sau sa impuna un anumit standard , au facut ca la targul obor, dar ....macar sa mancam micii langa porcii mistreti nu !?
Raspunde

Mafolda

Acum 6 ani

Trebuiau invitate sa participe firme serioase cu experienta in domeniu. In Sibiu sunt cateva. Trebuia mentionat in caietul de sarcini lucrul acesta. Dar cine sa faca caiete de sarcini? Juristi platiti cu 1500 Ron? Ce om normal sta pentru un asemenea salar?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus