Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Simpozion la Polisano: Transmisii în direct din sala de operații și planuri pentru un centru nou medical

Simpozion la Polisano: Transmisii în direct din sala de operații și planuri pentru un centru nou medical

Spitalul European Polisano organizează la începutul săptămânii viitoare simpozionul “Noi tendințe și abordări în managementul afecțiunilor cardiovasculare”. Evenimentul va avea loc pe 4 aprilie, începând cu ora 09:00, în Sala de conferințe a spitalului (et. VII). 

Scopul simpozionului este de a prezenta actualitați din domeniul chirurgiei cardiovasculare – tratamentul valvular minim invaziv (fără sternotomie), bypass-urile coronariene arteriale, tratamentul anevrismelor de aortă, precum și din domeniul cardiologiei intervenționale – prezentarea noilor tehnici în tratamentul bolilor coronariene, a tehnicilor minim invazive în tratarea afecțiunilor congenitale, electrofiziologia etc.

”Pe lângă transmisiile în direct din sălile de operație, vor fi de asemenea prezentate premierele realizate de specialiștii în medicină cardiovasculară ai SEP (cardiologi și chirurgi), dar și planurile de dezvoltare viitoare a medicinei cardiovasculare în regiunea Sibiului (deschiderea unui centru de infarct miocardic și a unei unități de gestionare a urgențelor de chirurgie cardiacă și vasculară – disecții de aortă, endocardite valvulare, embolii arteriale etc)”, anunță organizatorii.
Printre vorbitori se numără specialiști renumiți la nivel național și internațional, cu o vastă experiență în domeniile chirurgiei cardiovasculare și a cardiologiei intervenționale:
  • Conf. Dr. Victor Costache – Director medical al Spitalui European Polisano și șeful secției de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică, doctor în Științe medicale, Președinte al Societății Române de Chirurgie Endovasculară și Terapie Valvulară Transcateter, Președinte al Comisiei Consultative de Chirurgie Cardiovasculară a Ministerului Sănătății, membru titular al Colegiului Francez de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică;
  • Conf. Dr. Adela Cojan – Director Executiv Spitalul European Polisano
  • Conf. Dr. Adrian Șanta – Medic primar Radiologie și Imagistică medicală, Spitalul European Polisano, Doctor în Științe medicale și Vicepreședinte al Societății Române de Rezonanță Magnetică;
  • Dr. Nicolae Florescu – Șef Secție Cardiologie Intervențională Spitalul European Polisano
  • Dr. Alexandru Voican – Medic specialist Cardiologie Intervențională, Spitalul European Polisano, Președinte al Comisiei Consultative de Cardiologie a Ministerului Sănătății, Coordonator al Programului Național de Boli Cardiovasculare pe Județul Argeș;
Simpozionul este creditat de Colegiul Medicilor din România prin procedura EMC – Educație Medicală Continuă și este adresat medicilor de familie și cardiologilor din județul Sibiu și din județele limitrofe ( Alba, Vîlcea, Mureș, Hunedoara etc.).

Spitalul European Polisano este recunoscut pentru inovațiile aduse în domeniile chirurgiei cardiovasculare și a cardiologiei intervenționale. În ultimul an, echipa de medici a spitalului a realizat zece intervenții chirurgicale în premieră națională, europeană și mondială, printre care: primul tratament endovascular al unui anevrism abdominal cu proteză multilayer Streamliner, la nivel mondial, prima reconstrucție costală cu implanturi din titan realizată în România, primul remodelling de aortă din România pentru tratarea anevrismelor, prima plastie valvulară minim invazivă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

HERZ

Acum 8 ani

IN LUMEA CIVILIZATA IN PROGRAMELE TV SUNT ALOCATE ORE DE SANATATE , CHIAR SI DIN SALILE DE OPERATIE!!!! FOARTE FONCRETE EXPLICATIILE.......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus